Aanmelden en wijzigen (voor aanbieders)

Bent u een kleinhandelaar in diergeneesmiddelen en wilt u zich aanmelden voor opname in het Register internethandel diergeneesmiddelen? U kunt zich aanmelden met het aanmeldformulier internethandel diergeneesmiddelen

Met de aanmelding verklaart u kennis te hebben genomen van de Gebruikersvoorwaarden internethandel diergeneesmiddelen. Na inschrijving in het register wordt u geacht de voorwaarden in acht te nemen en ernaar te handelen. Na aanmelding voor het Register internethandel moet u het Logo internethandel diergeneesmiddelen tonen op alle webpagina’s waar u diergeneesmiddelen aanbiedt.

Kosten

Er worden administratiekosten berekend voor: 

  • de aanmelding in het Register internethandel diergeneesmiddelen
  • het doorvoeren van een wijziging 
  • de jaarlijkse vergoeding

De hoogte van deze kosten kunt u vinden onder tarieven en producttypes Bureau Diergeneesmiddelen.
 

Wijzigingen

Het is belangrijk dat het Register internethandel diergeneesmiddelen actueel is. Eventuele wijzigingen van de gemelde gegevens moet u daarom verplicht direct melden. Geef uw wijzigingen door. Bij het doorgeven van een wijziging worden administratiekosten in rekening gebracht. De hoogte van deze kosten kunt u vinden onder tarieven en producttypes Bureau Diergeneesmiddelen.

Ook wijzigingen die niet in het online Register te zien zijn, zoals gewijzigde adresgegevens geeft u aan ons door. Alleen wijzigingen in de informatie die u heeft ingevuld onder ‘Categorieën diergeneesmiddelen’ hoeft u niet aan ons door te geven.

Heeft u ook een D of DR-vergunning? Geef in dat geval de wijziging ook via het formulier Wijziging van een vergunning voor de kleinhandel van diergeneesmiddelen door. Er worden in dat geval geen dubbele kosten gerekend. 

Het Register wordt 1x per maand bijgewerkt. Het kan dus zijn dat uw wijziging niet direct zichtbaar is in het Register. 
 

Uitschrijving

Stopt u met de online verkoop van diergeneesmiddelen? Uitschrijving uit het Register internethandel diergeneesmiddelen is dan verplicht. Geef uw uitschrijving door. U doet dit kosteloos en het voorkomt dat u jaarlijks een vergoeding moet betalen voor opname in het Register. Op deze manier kunnen we het Register internethandel diergeneesmiddelen actueel houden.

Het Register wordt 1x per maand bijgewerkt. Het kan dus zijn dat uw uitschrijving niet direct zichtbaar is in het Register.
 

Verwijdering uit het Register

Blijkt na een controle dat u niet voldoet aan de Gebruikersvoorwaarden internethandel diergeneesmiddelen? Dan informeren wij u hierover. Mogelijk verwijderen wij u uit het Register internethandel diergeneesmiddelen. U moet in dat geval zelf het logo internethandel diergeneesmiddelen verwijderen op iedere pagina van uw website waar het logo staat.

Meer informatie

De antwoorden op de meest gestelde vragen over internethandel in diergeneesmiddelen vindt u onder de sectie Vraag & Antwoord. Staat uw vraag hier niet bij? Neem dan contact op met het Bureau Diergeneesmiddelen via het contactformulier internethandel diergeneesmiddelen.

Meer informatie kunt u ook vinden op de website van het Europees Medicijnagentschap over internethandel: Buying veterinary medicines online.