Als je bij het CBG komt werken, maak je onderdeel uit van het College of het agentschap College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (aCBG). Het College is verantwoordelijk voor de beoordeling, registratie en risicobewaking van medicijnen voor mensen. Bij het aCBG werk je met ruim 500 collega’s aan de voorbereiding en uitvoering van de besluiten van het College. Ook zorgt het aCBG voor de coördinatie van de geneesmiddelenbewaking in Nederland en van de beoordeling van diergeneesmiddelen en nieuwe voedingsmiddelen.
Vacatures
Het CBG zoekt een nieuwe Informatiemanager die zich thuis voelt in de rol van business analist. Ben jij een expert in het analyseren van de klantbehoefte en het vertalen daarvan naar de juiste requirements? Wij bieden je een professioneel team in een boeiende organisatie, waar het resultaat van je werk zichtbaar is en gewaardeerd wordt!
Bekijk de vacature. Reageren kan tot en met 11 juni.
Meer weten over het team waarin je terecht komt? Ontmoet in deze video onze collega's van de IV afdeling!
Als één van de eersten op de hoogte zijn van wat er (inter)nationaal speelt op regulatoir gebied in geneesmiddelen? Dat kan! In de functie van Tweede secretaris bij het CBG. Ben jij een strategisch adviseur met goede regulatoire kennis in farmacie, dan is dit jouw kans om je talent te laten zien.
Als Chemisch farmaceutisch beoordelaar kwaliteit diergeneesmiddelen speel jij een belangrijke rol in de beoordeling en toelating van dierengeneesmiddelen! Je beoordeelt dierengeneesmiddelen op hun chemisch farmaceutische werkzaamheid. Spreekt dit jou aan?
De registratieaanvraag voor een geneesmiddel is van begin tot eind een complex proces waar (inter)nationaal mensen met allerlei expertises bij betrokken zijn. Dan is vooral de vraag: wie houdt de regie? Nou, jij dus!
Leer je graag meer over de wereld van communicatieadvies en perswoordvoering? Of wil je ingewikkelde informatie over medicijnen begrijpelijk maken met boeiende content? Doe dan je (afstudeer)stage bij de afdeling Communicatie van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.
Als Juridisch adviseur bij het CBG ben je casemanager, vraagbaak en procesvertegenwoordiger in één. Heb jij expertise in het Bestuursrecht en werk je graag in het middelpunt van een unieke organisatie? Dan is dit de baan voor jou!
Wij zijn op zoek naar een Klinisch Beoordelaar die met een kritische blik en medisch-wetenschappelijke ervaring ons team op het gebied van longziekten en allergie komt versterken. Als Klinisch beoordelaar hou je je bezig met het beoordelen van onderzoeksgegevens, het schrijven van rapporten en met het uitwisselen van standpunten op nationaal en internationaal (top)niveau.
Lees meer over deze functie in de vacaturetekst. We ontvangen je reactie graag uiterlijk op 4 juni 2023.
Jij beoordeelt of de door de producent beschreven productieprocedure en controles voldoende waarborgen dat het geneesmiddel aan internationale kwaliteitseisen voldoet. Je bevindingen leg je vast in een beoordelingsrapport en waar nodig presenteer je dat rapport in nationale en internationale vergaderingen. Daarnaast ben je betrokken bij wetenschappelijk advies aan producenten tijdens de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen.
Wat doen onze collega's voor werkzaamheden? Welke kennis en vaardigheden zijn nodig om hun functie goed uit te voeren? En waarom is werken bij het CBG zo leuk? Onze collega's beantwoorden deze, en meer vragen in de volgende video's!
Het College bestaat uit maximaal 17 artsen, apothekers en wetenschappers die werken in de dagelijkse praktijk. Ieder Collegelid heeft een eigen specialisme zoals oncologie, kindergeneeskunde of epidemiologie. Bij het agentschap werken CBG’ers uit landen binnen en buiten Europa. Ook zij hebben hun expertise. Zo werken er onder andere specialisten op het gebied van farmacie, (dier)geneeskunde en geneesmiddelenbewaking. Uiteraard zijn collega’s op het gebied van IT, financiën, juridische zaken, HRM en communicatie ook onmisbaar. Bovendien wordt er binnen de organisatie veel onderzoek gedaan. Daarom vind je op de werkvloer ook veel promovendi en studenten.
Ontwikkeling
Als CBG’er krijg je ook de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Je kan bijvoorbeeld trainingen volgen binnen het European Network Training Centre en gebruikmaken van het cursusaanbod van de Rijksoverheid. Daarnaast organiseert het CBG regelmatig zelf een Science Café. Hier geven onderzoekers van binnen en buiten het CBG interessante lezingen over hun werk. Bovendien werken we veel samen met onder andere universiteiten, patiëntenverenigingen en medicijnautoriteiten uit andere EU-lidstaten. Zo kunnen wij onze kennis delen en leren van onze partners.
Open sollicitatie
Ben je geïnteresseerd in werken bij de Nederlandse medicijnautoriteit? Denk je dat je wel bij ons past, maar zie je op dit moment geen geschikte vacature? Dan kun je uiteraard ook een open sollicitatie sturen:
Je kunt als bachelor- of masterstudent (onderzoeks)stage lopen bij het CBG. Stageperiodes zijn flexibel. Studenten die stage lopen bij het CBG komen vaak van de opleidingen Farmacie, Biomedische Wetenschappen, Geneeskunde, Farmakunde, Communicatie en vergelijkbare opleidingen.