Werken bij het CBG

Iedereen die een medicijn gebruikt, moet daarop kunnen vertrouwen. Dat is waar ruim 500 medewerkers van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) elke dag aan werken. In Nederland én in Europa. We beoordelen medicijnen voor mens en dier om te bepalen of ze op de markt mogen komen. Daarnaast houden we, na toelating, ook alle risico’s en bijwerkingen van een medicijn scherp in de gaten. En stimuleren we goed gebruik van medicijnen.  

Goede medicijn, goed gebruikt. Dat is de kern van ons werk.  

Waarom werken bij het CBG?

Je draagt bij aan goede medicijnen voor de Nederlandse bevolking 

Of iemand nou dagelijks of af en toe een medicijn gebruikt. Of het nu gaat om een pijnstiller bij de drogist of een door een medisch specialist voorgeschreven behandeling: Iedereen die een medicijn gebruikt moet daarop kunnen vertrouwen. Dit is waar het CBG elke dag aan werkt.  

Het CBG staat hiervoor midden in de samenleving. In alle openheid en in directe samenwerking met patiënten, artsen, apothekers en wetenschappers. Zo hebben en houden we inzicht en overzicht - over medicijnen en het gebruik in de praktijk. En zo leveren we een belangrijke bijdrage aan het welzijn van alle mensen die - soms of dagelijks - medicijnen gebruiken. 

Je werkt graag samen met andere experts 

Het College bestaat uit (maximaal) 17 artsen, apothekers en wetenschappers die werken in de dagelijkse praktijk, ieder met een eigen specialisme zoals oncologie, kindergeneeskunde of epidemiologie. Bij het agentschap werken CBG’ers uit landen binnen en buiten Europa. Ook zij hebben allemaal hun eigen expertise. Zo werken er onder andere specialisten op het gebied van farmacie, (dier)geneeskunde, en geneesmiddelenbewaking. Uiteraard zijn collega’s op het gebied van financiën, IT, juridische zaken, HRM en communicatie ook onmisbaar. Bovendien doen we binnen de organisatie veel onderzoek . Daarom vind je op de werkvloer ook veel promovendi en studenten. 

Je hebt veel ontwikkelingsmogelijkheden 

Bij het CBG hechten wij veel waarde aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling. Als CBG’er kan je bijvoorbeeld trainingen volgen binnen het European Network Training Centre. Ook kun je gebruikmaken van het cursusaanbod van de Rijksoverheid. Daarnaast organiseert het CBG regelmatig zelf een Science Café. Hier geven onderzoekers van binnen en buiten het CBG interessante lezingen over hun werk. Bovendien werken we veel samen met onder andere universiteiten, patiëntenverenigingen en medicijnautoriteiten uit andere EU-lidstaten. Zo kunnen wij onze kennis delen en leren van onze partners. 

Je bent flexibel in het inrichten van jouw werktijden en -plek 

Bij het CBG werkt (bijna) iedereen hybride. De thuiswerkvoorzieningen zijn goed geregeld zodat je zonder problemen vanuit huis je werk kunt doen. In de praktijk werkt de meerderheid van de medewerkers 50% thuis en 50% op kantoor.  

Je kunt rekenen op goede arbeidsvoorwaarden 

Het CBG biedt medewerkers een salaris passend bij hun functie en werkervaring. Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,37%. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren ook studiefaciliteiten, volledige vergoeding van je OV-reiskosten en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof. 

Meer weten over de arbeidsvoorwaarden van de CAO Rijk voor rijksambtenaren en het personeelsreglement van het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport, kijk dan op CAO Rijk en CAO Rijk personeelsreglementen

Vacatures

Open sollicitatie

Ben je geïnteresseerd in werken bij een medicijnautoriteit?  Maar zie je op dit moment geen geschikte vacature? Stuur dan een open sollicitatie!  

Stagemogelijkheden

Je kunt als bachelor- of masterstudent (onderzoeks)stage lopen bij het CBG. Stageperiodes zijn flexibel. Studenten die stage lopen bij het CBG komen vaak van de opleidingen Farmacie, Biomedische Wetenschappen, Geneeskunde, Farmakunde, Communicatie en vergelijkbare opleidingen.  

Wil je graag stage lopen bij het CBG? Vul dan het open sollicitatie stage formulier in en upload je CV en motivatie.