Werken bij het CBG

Als je bij het CBG komt werken, maak je onderdeel uit van het College of het agentschap College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (aCBG). Het College is verantwoordelijk voor de beoordeling, registratie en risicobewaking van medicijnen voor mensen. Bij het aCBG werk je met ruim 450 collega’s aan de voorbereiding en uitvoering van de besluiten van het College. Ook zorgt het aCBG voor de coördinatie van de geneesmiddelenbewaking in Nederland en van de beoordeling van diergeneesmiddelen en nieuwe voedingsmiddelen.  

Vacatures

Breed werkveld

Het College bestaat uit maximaal 17 artsen, apothekers en wetenschappers die werken in de dagelijkse praktijk. Ieder Collegelid heeft een eigen specialisme zoals oncologie, kindergeneeskunde of epidemiologie. Bij het agentschap werken CBG’ers uit landen binnen en buiten Europa. Ook zij hebben hun expertise. Zo werken er onder andere specialisten op het gebied van farmacie, (dier)geneeskunde, geneesmiddelenbewaking en IT. Uiteraard zijn collega’s op het gebied van financiën, juridische zaken, HRM en communicatie ook onmisbaar. Bovendien wordt er binnen de organisatie veel onderzoek gedaan. Daarom vind je op de werkvloer ook veel promovendi en studenten.

*Muziek speelt*

Christiaan van den Berg – Informatiemanager:
Ik ben Christiaan van den Berg. En ik werk als Informatiemanager bij het CBG. Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. Het CBG beoordeelt of medicijnen goed werken en veilig zijn en stimuleert het juiste gebruik hiervan. Bijna iedereen gebruikt medicijnen. Ik vind het mooi dat ik mij daarvoor in kan zetten. In mijn werk zorg ik ervoor dat collega's die medicijnen beoordelen snel van goede en relevante informatie zijn voorzien. Ik doe dit samen met mijn collega's van de afdeling Informatievoorziening. Het is een mooie club van gedreven mensen die allemaal een stapje extra willen zetten.
Wat ik fijn vind, is dat collega's toegankelijk zijn. Je kunt makkelijk met ze samenwerken of even overleggen. En als je een vraag hebt aan de directeur, kun je gewoon even langslopen.
Leuk aan mijn werk is de veelzijdigheid. De ene dag sta je een acuut probleem op te lossen en de andere dag denk je na over de informatiestrategie voor de komende jaren. Een project dat we nu doen is het samenbrengen van stoffenexperts en IT'ers om een databank voor stoffen te maken. Wij doen dit nauw samen met de Europese en de Amerikaanse medicijnagentschappen. Via deze databank kan stoffendata worden uitgewisseld in Europa en wereldwijd. Ik zit hier echt op mijn plek. Een mooie organisatie, collega's met hart voor de zaak en ik doe werk dat belangrijk is voor onze samenleving.

*Muziek speelt*

Eindtitel:
Goede medicijnen, goed gebruikt.
CBG-MEB, College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.
www.cbg.meb.nl

Ontwikkeling

Als CBG’er krijg je ook de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Je kan bijvoorbeeld trainingen volgen binnen het European Network Training Centre en gebruikmaken van het cursusaanbod van de Rijksoverheid. Daarnaast organiseert het CBG regelmatig zelf een Science Café. Hier geven onderzoekers van binnen en buiten het CBG interessante lezingen over hun werk. Bovendien werken we veel samen met onder andere universiteiten, patiëntenverenigingen en medicijnautoriteiten uit andere EU-lidstaten. Zo kunnen wij onze kennis delen en leren van onze partners.

Open sollicitatie

Ben je geïnteresseerd in werken bij de Nederlandse medicijnautoriteit? Denk je dat je wel bij ons past, maar zie je op dit moment geen geschikte vacature? Dan kun je uiteraard ook een open sollicitatie sturen: 

Stagemogelijkheden

Je kunt als bachelor- of masterstudent (onderzoeks)stage lopen bij het CBG. Stageperiodes zijn flexibel. Studenten die stage lopen bij het CBG komen vaak van de opleidingen Farmacie, Biomedische Wetenschappen, Geneeskunde, Farmakunde, Communicatie en vergelijkbare opleidingen. 

Wil je graag stage lopen bij het CBG? Vul dan het open sollicitatie stage formulier in en upload je CV en motivatie.