Register internethandel diergeneesmiddelen

Kleinhandel op afstand in diergeneesmiddelen (oftewel internethandel).

Hier vindt u een lijst van de aangemelde kleinhandelaren die zijn gevestigd in Nederland en die diergeneesmiddelen voor verkoop op afstand (oftewel internethandel) mogen aanbieden (conform VO2019/6 artikel 104), inclusief de webadressen van die kleinhandelaars.

Bedrijven die momenteel in het bezit zijn van een kleinhandelsvergunning (D of DR) staan vermeld in het register

De nationale invulling van de ‘kleinhandel op afstand’ is terug te vinden in de Regeling diergeneesmiddelen.

Bedrijven die zijn opgenomen in het Register internethandel diergeneesmiddelen mogen het Logo internethandel diergeneesmiddelen voeren.

Dit logo heeft alleen betrekking op:

  • Diergeneesmiddelen die opgenomen zijn in de Diergeneesmiddeleninformatiebank
  • Diergeneesmiddelen met een vrijstelling voor specifieke gezelschapsdieren
  • Diergeneesmiddelen die zijn opgenomen op de overzichtslijst van per 28 januari 2022 vervallen diergeneesmiddelen. Voor deze diergeneesmiddelen geldt nog een uitverkooptermijn 

Alleen diergeneesmiddelen van de categorie VRIJ mogen via een webshop verkocht worden. Diergeneesmiddelen van de categorie URA mogen alleen op diergeneeskundig voorschrift verkocht worden als de aanbieder een DR-vergunning heeft. U kunt dit hier checken.

Informatie die vermeld wordt over een diergeneesmiddel moet altijd in overeenstemming zijn met de officiële bijsluiterteksten en moet voldoen aan de wettelijke vereisten omtrent diergeneesmiddelenreclame.