Informatie voor de pers

Op deze pagina vindt u alle basisinformatie die u als journalist nodig heeft. Neem contact op met onze woordvoerders, lees meer over wie we zijn, wat we doen en wat we vinden en abonneer om altijd op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws.

Woordvoerders

Bent u journalist? Met vragen kunt u terecht bij de woordvoerders van Nederlandse medicijnautoriteit CBG. Het algemene persnummer is: +31 6 154 865 08, hierop zijn wij ook bereikbaar buiten kantooruren. Als u patiënt, zorgverlener of andere geïnteresseerde bent kunt u terecht op onze algemene contactpagina.

Persvragen kunt u ook mailen naar: pers@cbg-meb.nl. Mediaoptredens van onze voorzitter of andere inhoudsdeskundigen kunt u aanvragen via onze woordvoerders. Wilt u ons logo of een van de andere foto's gebruiken? Neem dan contact op via communicatie@cbg-meb.nl.

Dony Potasse

Tel: +31 6 257 052 10

Marsja Meijer

Tel: +31 6 468 840 69

Dieuwke Baas

Tel: +31 6 468 840 59

Martine van Zwieten

+31 6 153 802 09

Persberichten ontvangen

Informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens

Wij voegen uw gegevens toe aan onze mailingslijst voor persberichten. Uw informatie wordt niet met derden gedeeld.

Akkoordverklaring(verplicht)

Achtergrondinformatie: wat doet medicijnautoriteit CBG?

Als onafhankelijke autoriteit reguleert het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) de kwaliteit, werking en veiligheid van een medicijn, en stimuleert het CBG het juiste gebruik door de juiste patiënt. We beoordelen medicijnen voordat deze op de markt zijn, en bewaken de veiligheid, bijwerkingen en risico's na toelating. Van een pijnstiller bij de drogist tot een door een medisch specialist voorgeschreven behandeling. Voor de medicijnen in Nederland en - samen met Europese collega's - voor de medicijnen in Europa.

Iedereen die een medicijn gebruikt moet daarop kunnen vertrouwen. Dit is waar het CBG elke dag aan werkt, in Nederland en in Europa. Goede medicijnen goed gebruikt.

> Lees meer over onze missie, visie en historie

Onze taken

De hoofdtaken van het CBG zijn:

  • het beoordelen van medicijnen om te bepalen of en waarvoor deze worden toegelaten tot de Nederlandse markt
  • het bewaken van bijwerkingen en risico's van medicijnen en het nemen van maatregelen op basis hiervan
  • het stimuleren van goed gebruik van medicijnen
  • het geven van wetenschappelijk advies over het ontwikkelings- en beoordelingsproces van medicijnen
  • het coördineren van het Meldpunt Geneesmiddelentekorten, samen met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ)

> Lees meer over ons takenpakket

De organisatie

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen bestaat uit het College en een ondersteunend agentschap. Het College bestaat uit maximaal 17 artsen, apothekers en wetenschappers die werkzaam zijn in de praktijk. De voorzitter van het College is prof. dr. Ton (A) de Boer.