Wetenschap

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) zet zich in voor een sterk academisch netwerk en goede samenwerking met externe partijen. Dit doen we binnen het programma Regulatory Science. Door samen te werken en te investeren in promotieprojecten, ontwikkelen en valideren we nieuwe standaarden en instrumenten voor het beoordelen van medicijnen. Zo kunnen we efficiënter ons regulerende werk doen en de doeltreffendheid van medicijnen vergroten.

Het wetenschappelijk programma van het CBG sluit aan bij de 3 domeinen van de levenscyclus van medicijnen:

  • Ontwikkeling en Innovatie
  • Regelgeving en Besluitvorming
  • Gebruik en Veiligheid van Consumenten

Samenwerking

Het CBG werkt veel samen op het gebied van regulatory science. In Nederland, binnen Europa, maar ook daarbuiten. Zo zijn we medeoprichter en vicevoorzitter van het Regulatory Science Netwerk Nederland (RSNN) en zijn we betrokken bij projecten van het Europese Innovative Medicine Initiative. Deze samenwerkingsverbanden dragen bij aan een kwalitatief hoogstaande beoordeling van de werkzaamheid en de risico's van geneesmiddelen. Daarnaast organiseert het CBG ieder jaar  de CBG Wetenschapsdag om beoordelende medicijnautoriteiten, de zorg, de academische wereld en de industrie samen te brengen.

Regulatory Science Magazine

Sinds september 2017 publiceert het CBG jaarlijks 3 edities van het Regulatory Science Magazine. In het magazine staan hoogtepunten op het gebied van regulatory science, interviews, pitches van promovendi en de laatste informatie over wetenschappelijke evenementen. Op deze manier houdt het CBG ketenpartners en onderzoekers op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen regulatory science

Onderzoek

Bij het CBG doen diverse promovendi en studenten van hogescholen en universiteiten onderzoek. Promovendi verdelen hun tijd tussen hun onderzoek en het meewerken aan de beoordeling van medicijndossiers. Dit zorgt voor een goede verbinding tussen wetenschap en de beoordelingspraktijk. De Commissie Wetenschap bepaalt bij welke onderzoeken het CBG betrokken is en welke onderzoeken voor vergoeding in aanmerking komen. Ook borgt de Commissie de wetenschappelijke kwaliteit tijdens de verschillende onderzoekstrajecten.

Activiteiten

MEB Science Day 2020

The Medicines Evaluation Board (MEB) would like to announce the MEB Science Day 2020. The theme of the day will be “Replacement, reduction and refinement of animal studies”. 

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Auditorium, Media Plaza Jaarbeurs, Croeselaan 6, 3521 CA Utrecht

Nieuws

Abonneren op nieuws over dit onderwerp Meer nieuws