Wijzigingen in de Diergeneesmiddeleninformatiebank

Alle goedgekeurde SPC’s etiketten en bijsluiters van in Nederland toegelaten diergeneesmiddelen zijn te vinden in de Diergeneesmiddeleninformatiebank. Eerder dit jaar heeft het Bureau Diergeneesmiddelen een enquête gehouden naar het gebruik van de Diergeneesmiddeleninformatiebank. Aan de hand van de resultaten zijn verbeterpunten geformuleerd. Hieronder ziet u welke wijzigingen nu zijn doorgevoerd.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Hollandse Hoogte

Ingetrokken diergeneesmiddelen

Vanaf vandaag kunt u in de Diergeneesmiddeleninformatiebank specifiek zoeken op diergeneesmiddelen die zijn ingetrokken vanaf 28 januari 2022. Selecteer hiervoor de blauwe knop ‘Specifiek zoeken’ en kies vervolgens in het veld Vergunnningstatus de optie ‘Doorgehaald/Ingetrokken’.
 

Bij de detailpagina van deze diergeneesmiddelen wordt naast het intrekkingsbesluit de laatst goedgekeurde versie van SPC etiket en bijsluiter getoond. De ingetrokken diergeneesmiddelen herkent u aan een rood vak met kruis en status ‘Doorhaling/Intrekking’. Ingetrokken diergeneesmiddelen blijven tot 5 jaar na intrekking zichtbaar. 

Parallelle handelsvergunningen

Goedgekeurde parallel handelsvergunningen krijgen geen eigen productinformatie. Bij deze handelsvergunningen wordt de SPC, etiket en bijsluiter van het referentieproduct getoond. 
 

Zoekfuncties

Het wordt mogelijk te zoeken op zowel ingetrokken als toegelaten diergeneesmiddelen of een combinatie van beide. Het specifiek zoeken naar diergeneesmiddelen op indicatie niveau komt te vervallen. Dit is omdat de terminologie niet is gestandaardiseerd. Hierdoor zijn de zoekresultaten onbetrouwbaar. Voor het zoeken op indicatie kunt u de functie zoeken in alle productteksten gebruiken. Ook blijft breder zoeken via de ATCvet code (Veterinaire Anatomisch Therapeutisch Chemische Classificatie) beschikbaar.

In 2023 staat weer een aantal verbeteringen gepland. Houd verdere berichtgeving hierover in de gaten.
 

Heeft u nog aanvullende vragen?

Neem contact met ons op via ons contactformulier.