Regulatory Science Magazine 11 over monitoring van coronavaccins

In de elfde editie van het Regulatory Science Magazine van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) interviews met Peter Mol, hoogleraar Drug Regulatory Science, én met professor Miriam Sturkenboom over het ACCESS-programma, het internationale initiatief voor de monitoring van coronavaccins.

Peter Mol is klinisch beoordelaar bij het CBG én sinds deze zomer ook als hoogleraar Drug Regulatory Science verbonden aan het UMC Groningen. In een interview in het magazine vertelt hij over zijn verschillende taken en hoe hij de onderzoekswereld en de regulatoire wereld bij elkaar probeert te brengen.

Uiteraard is er in het magazine ook aandacht voor COVID-19 en de regulatoire aspecten rond medicijnen en vaccins. Professor Miriam Sturkenboom vertelt in een uitgebreid interview over het internationale ACCESS-programma, waar ze als projectleider aan verbonden is. ACCESS heeft als doel om de infrastructuur op orde te brengen én om Europa voor te bereiden op het op grote schaal monitoren van nieuwe COVID-19 vaccins, nadat deze zijn toegelaten.

Naast deze hoofdinterviews is er in het magazine ook weer ruim aandacht voor lopende projecten en meetings én vertellen twee studenten over hun onderzoeksstage.

Deel kennis en discussieer mee op LinkedIn

En tot slot lanceren we in het magazine een nieuw discussieplatform: onze eigen LinkedIn-groep over Regulatory Science. Iedereen die zich bezighoudt met regulatoire wetenschap of processen is welkom om mee te praten, artikelen en inzichten te delen. Wordt lid, vergroot je netwerk en discussieer mee!

Vergroot afbeelding