Prof. dr. Gabe (G.S.) Sonke

Gabe Sonke is sinds 2016 lid van het CBG. Hij is internist-oncoloog, epidemioloog en bijzonder hoogleraar klinische oncologie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast werkt hij als hoofd van de afdeling interne geneeskunde in het Nederlands Kanker Instituut / Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam.

Sonke studeerde gezondheidswetenschappen en geneeskunde en promoveerde als epidemioloog aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij is lid van de medisch-ethische commissie van het Antoni van Leeuwenhoek en bestuurslid van het Center for Personalized Cancer Treatment. Zijn onderzoek richt zich op innovatieve behandelingen voor borstkanker en eierstokkanker en op het beperken van nadelige effecten van kankerbehandelingen. Zo heeft hij ruime ervaring in het opzetten, uitvoeren en beoordelen van klinisch geneesmiddelenonderzoek in de oncologie.

Dr. G. Sonke
Dr. G. Sonke

Andere relevante posities

  • Lid adviesraad Borstkanker Vereniging Nederland
  • Bestuurslid Center for Personalized Cancer Treatment (CPCT)
  • Voormalig bestuurslid Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie
  • Lid algemene vergadering European Organisation for Research and Treatment of Cancer (EORTC)

Verklaring van BelangenMedewerkers van het CBG, Collegeleden én externe deskundigen mogen geen (financiële) belangen hebben die hun onpartijdigheid in het gedrang brengen. Zij vullen vóór hun aanstellling en daarna jaarlijks een verklaring omtrent hun belangen in. Bij mogelijke belangenverstrengeling nemen zij niet deel aan discussies of stemmingen.