Adjunct-directeur Stan van Belkum vertrekt naar CCMO

Stan van Belkum, adjunct-directeur van het aCBG, vertrekt bij de Nederlandse medicijnautoriteit. Met ingang van 1 april wordt hij algemeen secretaris/directeur bij Centrale Commissie voor Mensgebonden Onderzoek (CCMO).

Stan sluit daarmee een carrière van twintig jaar bij het CBG af. In die tijd was hij onder meer hoofd van een van de farmacotherapeutische groepen en programmamanager van een aantal grootschalige projecten binnen het CBG. De laatste acht jaar was hij als adjunct-directeur verbonden aan het agentschap.

Het CBG is een ontzettend mooie organisatie, met een belangrijke taak en groot maatschappelijk doel: het vertrouwen in medicijnen vergroten waar ik me de afgelopen jaren met hart en ziel voor heb ingezet. We hebben de afgelopen periode ondanks de moeilijke situatie met COVID-19 hard gewerkt en met elkaar belangrijke resultaten behaald. Ik ga het CBG missen. Gelukkig blijf ik werken in dit belangrijke speelveld en zie dan ook uit naar de samenwerking bij CCMO.

De CCMO waarborgt de bescherming van proefpersonen die meedoen aan medisch-wetenschappelijke onderzoeken. De commissie toetst de onderzoeken aan de daarvoor gestelde wettelijke bepalingen. De CCMO heeft een uitdagende agenda, nieuwe Europese wetgeving, nationale ontwikkelingen en binnen het bureau ook diverse mooie opgaven. Daar gaat Stan zich de komende tijd richten.

Wie Stan van Belkum gaat opvolgen, wordt op een later moment bekendgemaakt.