12 juli Junior coronacollege: vragen over vaccins

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online

Livestream via het YouTube-kanaal van CBG

Zijn coronavaccins wel getest op de jeugd? Wat is het effect? Welke bijwerkingen krijgen jongeren? En wie bepaalt of een kind geprikt mag worden? Tijdens het ‘Junior coronacollege: vragen over vaccins’ geven CBG-voorzitter Ton de Boer en ethicus/filosoof Naomi van Steenbergen antwoord op vragen van middelbare scholieren over coronavaccins. Het college is online te volgen en wordt ook op locatie door scholieren bijgewoond.

College voor scholieren

Op maandag 12 juli 2021 organiseert het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) samen met de Universiteit Utrecht (UU) en U-talent het ‘Junior coronacollege: vragen over vaccins’. Dit naar aanleiding van het advies van de Gezondheidsraad om ook gezonde kinderen vanaf 12 jaar een vaccin tegen COVID-19 aan te bieden.

Het juniorcollege is gericht op leerlingen van de onderbouw middelbare school, maar is open voor alle jongeren van 12 tot 17 jaar, hun ouders en andere geïnteresseerden. De ‘docenten’ zijn prof. dr. Ton de Boer (voorzitter CBG en hoogleraar aan de UU) en dr. Naomi van Steenbergen (ethicus en filosoof, UU). Tijdens het college leren de kinderen over wat een vaccin doet in hun lichaam, wat de voor- en nadelen van vaccinatie zijn als je jong bent, en in hoeverre zij zelf mogen bepalen of ze zich willen laten vaccineren.