Planningstool voor aanvragen timeslots uitgebreid naar meer procedures

De planningstool waarmee firma’s een tijdsslot reserveren voor het aanvragen van een beoordelingsprocedure wordt uitgebreid. Vanaf nu is de tool niet alleen beschikbaar voor decentrale procedures, maar ook voor een aantal andere aanvragen.

Via de CBG-website is al een aantal jaar een planningstool beschikbaar om timeslots aan te vragen voor decentrale procedures (DCP’s), waarin Nederland referentieland is (NL=RMS DCP’s). Het CBG heeft positieve feedback gekregen op de tool en ook in Europa is belangstelling. 

De planning volgens dit systeem werkt goed. Firma’s weten wanneer ze hun aanvragen in kunnen dienen en wanneer het CBG capaciteit beschikbaar heeft voor de beoordeling. De planningstool helpt het CBG om de benodigde capaciteit goed te plannen. Daarnaast komen soms mogelijke uitdagingen rond het dossier eerder in beeld. Bijvoorbeeld over de statusbepaling, legale basis of voorgestelde indicaties. Zo kunnen we die bespreken met de aanvrager. Dit komt de validatie van de aanvraag ten goede.
 

Timeslots voor meer procedures 

Vanaf vandaag zijn de mogelijkheden om procedures in te plannen uitgebreid. Voor de volgende procedures kunnen vanaf nu timeslots worden aangevraagd:

  • Decentrale procedure met Nederland als referentieland: DCP (NL=RMS)
  • DCP line extensie (NL=RMS)
  • Wederzijdse erkenningsprocedure met Nederland als referentieland: MRP (NL=RMS)
  • MRP Repeat-Use met Nederland als referentieland: RUP (NL=RMS)
  • (Her-)consultatie procedure voor een medisch hulpmiddel
  • Nationale registratie aanvraag (met uitzondering van duplex)
  • Nationaal wetenschappelijk advies
  • Parallel aanvraag

Aanvragers kunnen de timeslots boeken voor humane procedures (waaronder kruiden en homeopathische geneesmiddelen). 
 

Het CBG stelt per procedure, per maand en per afdeling timeslots beschikbaar. Die kunnen op dezelfde manier worden geboekt als nu voor de DCP’s gebeurt. Zo willen we voor de nieuwe procedures ook de planning van de beschikbare capaciteit verbeteren.

Boeken van de timeslots kan via de planningstool. Vul vóór het aanvragen van een timeslot het bijbehorende formulier in met een aantal administratieve gegevens. Voeg dit formulier bij het verzoek voor een timeslot. De formulieren staan op de CBG-website.
 

Op termijn neemt het CBG procedures alleen in behandeling als vooraf een timeslot is aangevraagd. Voor een DCP-aanvraag moet nu al altijd vooraf een timeslot zijn geboekt. De datum waarop we een aanvraag van een timeslot verplichten volgt.