Let op de validatietermijn bij het indienen van procedures

De Verordening diergeneesmiddelen is vanaf 28 januari van toepassing. Vanaf deze datum is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. 

Op basis van artikel 151 van de Verordening diergeneesmiddelen betekent dit:

  • Aanvraagprocedures die gevalideerd zijn vóór 28 januari nog overeenkomstig Richtlijn 2001/82/EC kunnen worden afgehandeld. Voor aanvraagprocedures is de validatietermijn 14 dagen.
  • Wijzigingsprocedures die gevalideerd zijn vóór 28 januari nog overeenkomstig Verordening (EG) nr. 726/2004 kunnen worden afgehandeld.

De verschillende validatietermijnen zijn:

  • Type IA wijzigingen hebben geen validatietermijn. Type IA wijzigingen kunnen daarom ingediend worden tot en met 27 januari.
  • Type IB wijzigingen hiervoor is de validatietermijn is 7 dagen.
  • Type II wijzigingen hiervoor is de validatietermijn 14 dagen.

Op het moment dat het niet meer lukt om een procedure vóór 28 januari te valideren, moet u een nieuwe aanvraag indienen volgens de Verordening diergeneesmiddelen. Wij adviseren u daarom om alleen nog procedures in te dienen als u er zeker van bent dat de validatietermijn nog gehaald kan worden. In alle andere gevallen adviseren wij u om te wachten met indienen van uw procedure tot 28 januari of daarna.

Op 24 januari zal een online informatiebijeenkomst over de Verordening diergeneesmiddelen gehouden worden. U kunt zich hiervoor nog aanmelden tot en met 19 januari.