Aanvraagformulier toestemming voor proeven met toevoegingsmiddelen voor diervoeding

Als u diervoeding op de markt wil brengen met een toevoegingsmiddel dat (nog) niet is toegelaten, dan moet dit toevoegingsmiddel eerst onderzocht worden voordat een toelating kan worden aangevraagd. U kunt een toestemming aanvragen voor een proefneming. Ook kunt u een verlenging of wijziging van de proefneming voor het toevoegingsmiddel aanvragen. Er kan géén toestemming worden verleend voor antibiotica.

Het Bureau Diergeneesmiddelen behandelt de aanvraag. Nadat de toestemming is verleend wordt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geïnformeerd en doet deze een eventuele toetsing. Deze toetsing is bedoeld om vast te stellen of de proeven volgens de voorwaarden worden uitgevoerd.

The english version can be found here.