Ontmoet onze Regulatory Project Leaders

Wat doet een Regulatory Project Leader (RPL) bij het CBG? Wat maakt deze functie zo leuk? En welke kennis en vaardigheden zijn nodig? Onze RPL's Hester Peltenburg en Sem Runge geven antwoord op deze, en meer vragen! 

*Hiphop begint*

Hester Peltenburg – Senior Regulatory Project Leader: Mijn naam is Hester Peltenburg en ik ben regulatory project leader bij het CBG.

Sem Runge – Regulatory Project Leader: Wij beoordelen als CBG de aanvragen van firma's die een nieuw medicijn op de markt willen brengen.

Beeldtekst: Ontmoet onze RPL’s.

Hester Peltenburg – Senior Regulatory Project Leader: Een RPL leidt eigenlijk de meeste aanvragen voor nieuwe geneesmiddelen in goede banen.

Sem Runge – Regulatory Project Leader: Je bent een spin in het web, je kan meerdere ballen tegelijk ophouden. Ik denk dat je het het beste kan omschrijven als gewoon een coördinerende functie. Uiteindelijk zijn er een heleboel mensen die in Nederland medicijnen gebruiken waar dus best wel veel verantwoordelijkheid bij komt kijken.

Hester Peltenburg – Senior Regulatory Project Leader: Er is een enorme mate van vrijheid binnen het werk. Dus in het zelf kiezen van je werktijden en je hebt de optie om thuis te werken of op kantoor.

Sem Runge – Regulatory Project Leader: Een zekere achtergrondkennis is wel handig. Je hebt bijvoorbeeld biomedische wetenschappen gestudeerd, farmaceutische wetenschappen. Dus een affiniteit qua wetenschappelijke studies is wel handig om te hebben.

Hester Peltenburg – Senior Regulatory Project Leader: Ik heb gewoon superleuke collega's.

Sem Runge – Regulatory Project Leader: Ik vind eigenlijk dat je met iedereen op kantoor wel gewoon gezellig een kopje koffie kunt drinken. Dat is gewoon goed.

Hester Peltenburg – Senior Regulatory Project Leader: Het geneesmiddelenonderzoek staat niet stil, dus wij kunnen ook niet stilstaan. Dus wetenschappelijk gezien moeten wij ook gewoon meekomen en dat gaat niet zonder het uitwisselen van kennis en informatie met je collega's.

Sem Runge – Regulatory Project Leader: Gaandeweg heb ik toch wel ontdekt dat er steeds meer taken zijn die je dan ontdekt. En dan wordt het eigenlijk ook wel een stuk leuker en die variatie wordt steeds groter.

Hester Peltenburg – Senior Regulatory Project Leader: Wat me echt wel heeft aangetrokken bij het CBG is het gezamenlijke doel. Dat is namelijk goede geneesmiddelen beschikbaar maken voor de Nederlandse patiënt. Ben jij inhoudsdeskundige op het gebied van de farmacie, ben je communicatief vaardig en ben jij een absolute spin in het web?

Sem Runge – Regulatory Project Leader: Kom dan bij ons werken.

Beeldtekst: Solliciteer direct als Regulatory Project Leader. www.cbg-meb.nl.

Logo CBG-MEB. College ter Beoordeling van Geneesmiddelen verschijnt in beeld.