Ontmoet onze Beoordelaars

Wat doet een beoordelaar bij het CBG? Wat zoeken wij in een nieuwe collega? En waarom is het CBG zo'n leuke plek om te werken? Onze beoordelaars Emmely de Vries, Corma Otte en Paquita Cornelissen geven antwoord op deze, en meer vragen! 

Emmely de Vries – Klinisch beoordelaar: Zo? Ja?

Interviewer: Ja dat is goed.

Emmely de Vries – Klinisch beoordelaar: Ik zocht een baan waar ik wat meer impact zou kunnen maken en zo kwam ik bij het CBG terecht.

*Up-tempo muziek*

Beeldtekst: Ontmoet onze beoordelaars:

Corma Otte – Beoordelaar: Wat ik het leukste vind aan mijn vak is dat ik eigenlijk bij allerlei bedrijven in de keuken mag kijken.

Paquita Cornelissen – Beoordelaar: Omdat wij zoveel verschillende aspecten van het product moeten bekijken, kan je echt elke dag met iets anders bezig zijn. Dat maakt het interessant.

Emmely de Vries – Klinisch beoordelaar: Als beoordelaar ben je verantwoordelijk voor de inhoudelijke beoordeling van een registratiedossier. Dat dossier bestaat uit een heleboel verschillende onderdelen die door verschillende beoordelaars worden bekeken.

*Up-tempo muziek*

Corma Otte – Beoordelaar: Voordat een geneesmiddel de markt op mag, moet er eigenlijk een toestemming worden gevraagd aan ons. Dat wordt op verschillende vlakken gevraagd. Bijvoorbeeld hoe het werkt voor een patiënt en of het veilig is, maar we kijken natuurlijk ook naar hoe het gemaakt wordt.

Paquita Cornelissen – Beoordelaar: In een registratiedossier moet je op zoek naar: hoe is dit product gemaakt? Natuurlijk wordt het wel beschreven, maar het is elke keer een soort van puzzeltje oplossen.

Emmely de Vries – Klinisch beoordelaar: Ik denk dat het heel belangrijk is als beoordelaar dat je niet schrikt van grote hoeveelheden tekst, maar dat je ook goed de hoofd- en bijzaken kunt onderscheiden.

Corma Otte – Beoordelaar: De sfeer bij het CBG is heel gemoedelijk.

Paquita Cornelissen – Beoordelaar: We hebben inderdaad een feestcommissie dat eens in de zoveel tijd verschillende dingen organiseert.

Emmely de Vries – Klinisch beoordelaar: We werken allemaal samen en bij grote procedures vormen we met z'n allen ook één team. We werken steeds meer ook in Europese context. Dat wil zeggen dat alle Europese landen samen producten beoordelen voor heel Europa.

Corma Otte – Beoordelaar: Eigenlijk heeft iedereen hetzelfde niveau en je spreekt elkaar gewoon aan, je praat met mekaar, je overlegt.

Paquita Cornelissen – Beoordelaar: En dat is vaak gewoon heel gezellig, heel open.

*Up-tempo muziek*

Emmely de Vries – Klinisch beoordelaar: Dit werk past heel goed bij mij, omdat het een hele autonome functie is. Er wordt niet over je schouder meegekeken of je wel op tijd begint of op tijd klaar bent, dus ik kan in principe mijn eigen werkdagen indelen zoals ik dat fijn vind.

Paquita Cornelissen – Beoordelaar: Je hebt een belangrijke taak, je moet even in je schoenen staan, maar over het algemeen ben je niet de enige. Als je niet zeker bent, is er altijd iemand aan wie je het kan vragen.

Emmely de Vries – Klinisch beoordelaar: Als je je wetenschappelijke hart wil combineren met een breder maatschappelijk belang,

Corma Otte – Beoordelaar: houdt van puzzelen en graag veel leest,

Paquita Cornelissen – Beoordelaar: solliciteer dan.

Beeldtekst: Sollicteer direct als beoordelaar. www.cbg-meb.nl.

Logo CBG-MEB, College ter Beoordeling van Geneesmiddelen verschijnt in beeld.