Schrijf je in voor de CBG Collegedag 2023

Op woensdag 14 juni 2023 houdt het CBG de jaarlijkse Collegedag. Dit jaar is het thema ‘Omgeving in beweging’. De Collegedag vindt net als vorig jaar plaats in DeFabrique in Utrecht. Ben jij er ook bij?

Omgeving in beweging

De wereld van de ontwikkeling van nieuwe medicijnen is volop in beweging. Er komen nieuwe manieren van behandelen en van onderzoek doen. Ook staat er op het gebied van Europese wet- en regelgeving voor geneesmiddelen veel te veranderen. Het thema van de Collegedag is dit jaar dan ook ‘Omgeving in beweging’. Onder leiding van dagvoorzitter Margreet Spijker en Collegevoorzitter Ton de Boer gaan we in gesprek over geneesmiddelen beoordelen in een veranderende wereld.

Programma Collegedag 2023

Op het programma staan gesprekken met sprekers uit het medische, farmaceutische en bestuurlijke veld over de ontwikkeling van medicijnen anno 2023. Waar houden we tegenwoordig allemaal rekening mee? Hoe ziet de toekomst eruit? En wat kunnen we leren van recente ontwikkelingen?

Dr. Tony Humphreys (Head of the Regulatory Science and Innovation Task Force, EMA) neemt ons mee naar het EMA perspectief op de innovatie en digitale transformatie van de gezondheidszorg. Welke uitdagingen brengt dit mee voor het regulatoire systeem? En Professor Gerard van Westen vertelt in zijn keynote over de toepassing van kunstmatige intelligentie in medicijnontwikkeling.

’s Middags gaan we in gesprek over de verwachte impact van de nieuwe Europese geneesmiddelenwetgeving. Dit doen we met een interactieve paneldiscussie met verschillende gasten uit de geneesmiddelenketen. Welke aanpassingen staan ons te wachten? En hoe bereiden we ons samen zo goed mogelijk voor op de nieuwe regelgeving?

In vijf verschillende keuzesessies zoomen we in op onderwerpen die aansluiten bij het thema ‘Omgeving in beweging’: van de complexiteit van medicijntekorten tot patiëntparticipatie in onderzoek en de productinformatie van de toekomst.

Tijdens de dag is er ruimte voor interactie tussen de aanwezigen en de spreker(s). Ook kun je natuurlijk onze collega’s ontmoeten.

Het belooft een leerzame dag te worden die je niet wilt missen!

Inschrijven

De inschrijving voor de Collegedag is geopend. Schrijf je in via het registratieformulier. De Collegedag is dit jaar weer een hele dag, van 9:00 tot 17:45 uur. Er is dus ruimte voor iedereen om twee keuzesessies bij te wonen. Er geldt een maximale capaciteit per zaal. Indeling vindt plaats op volgorde van inschrijven.

De CBG Collegedag is een relatiedag voor (ziekenhuis)apothekers, (dieren)artsen, patiëntvertegenwoordigers, wetenschappers en geïnteresseerden uit de farmaceutische humane/veterinaire industrie en overheid.

Vergroot afbeelding