Koninklijke onderscheiding voor Ton de Boer

Collegevoorzitter prof. dr. Ton de Boer is gisteren benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding gisteren aan het einde van de middag na zijn afscheidsrede als hoogleraar bij de Universiteit Utrecht. 

Vergroot afbeelding
Beeld: Erik van Rosmalen/CBG

In de Domkerk in Utrecht was gisteren een afscheidssymposium voor Ton de Boer, die met emeritaat gaat, na een carrière van bijna dertig jaar bij de Universiteit Utrecht. Het symposium eindigde met een lezing van hemzelf. Aan het einde van die lezing verraste de Amstelveense burgemeester Tjapko Poppens hem met de onderscheiding. 

Poppens omschreef De Boer als ‘excellente wetenschapper en uitmuntend docent’. Hij werd geroemd om zijn wetenschappelijke prestaties in de klinische farmacologie, al zijn bestuursfuncties en de manier waarop hij het onderzoek naar en gebruik van medicijnen op een heldere manier weet uit te leggen. 
 

Ton de Boer is sinds 2017 voorzitter van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Deze functie blijft hij vervullen. 

In een uitgebreid nieuwsbericht op de website van de Universiteit Utrecht is meer te lezen over de carrière van Ton de Boer en de onderbouwing voor de onderscheiding.

Vergroot afbeelding
Beeld: Erik van Rosmalen/CBG