CBG Collegedag 2021: Balans in roerige tijden

Het CBG houdt op woensdag 10 november weer de jaarlijkse Collegedag. Het hoofdthema van de (digitale) Collegedag is dit jaar ‘Balans in roerige tijden’. We blikken terug op een veelbewogen jaar én we kijken vooruit, met inspirerende prominente sprekers uit het medische, farmaceutische en bestuurlijke veld, zoals Hans Hogerzeil, Marcel Levi en Marc Bonten.

Welke ervaringen hebben we opgedaan? Zijn er therapeutische gebieden en indicaties te noemen waar we in de toekomst kunnen inzetten op versnelde beoordelingen? En hoe ga je in tijden van crisis om met communicatie en samenwerking?

Tijdens de online bijeenkomst op 10 november van 10:00 uur tot 13:00 uur staan gesprekken op het progamma met onder meer Hans Hogerzeil, Marcel Levi en Marc Bonten over flexibiliteit in regulatoire processen en toegang tot medicijnen en vaccins.

Ook kijken we naar de toekomst van remote clinical trials en gaan we in gesprek over risicocommunicatie en transparantie. Dat doen we onder meer met Julia van Weert en Rieke van der Graaf, experts op het gebied van gezondheidscommunicatie en medische ethiek. Tom van ’t Hek presenteert het programma.

Na afloop is er mogelijkheid om digitaal te netwerken binnen het eventplatform met andere bezoekers en de sprekers.

Programma

 • Digitaal welkom en opening Collegedag 2021
  Terugblik met CBG-voorzitter Ton de Boer
   
 • Lessen en kansen van de pandemie
  Met onder andere Marc Bonten (arts-microbioloog en hoogleraar Moleculaire epidemiologie van infectieziekten), vertegenwoordigers van de firma’s met tijdens de pandemie geregistreerde coronavaccins en CBG-voorzitter Ton de Boer.
   
 • Snellere toegang tot medicijnen en vaccins
  Een lezing van Hans Hogerzeil (emeritus hoogleraar global health en voormalig WHO-directeur Essentiële Geneesmiddelen)
   
 • Remote clinical trials
  Met onder andere Adam Cohen (voormalig bestuurder CHDR) en Peter Mol (Vice-voorzitter Scientific Advice Working Party EMA en Professor of Drug Regulatory Science UMCG)
   
 • Pauze Podcastwandeling: Supermens
  Met Peter Joosten (biohacker en toekomstdenker)
   
 • Q&A: Medicijnen en vaccins in Nederland en Europa
  Met Marcel Levi (hoogleraar geneeskunde en internist)
   
 • Crisismanagement en transparantie
  Met onder andere Julia van Weert (hoogleraar gezondheidscommunicatie), Maarten Keulemans (wetenschapsjournalist), Rieke van der Graaf (medisch ethicus) en Károly Illy (kinderarts en voorzitter Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde).

Praktische informatie

Het uitgebreide programma is te vinden op www.cbgcollegedag.nl.

De CBG Collegedag is een relatiedag voor apothekers, artsen, patiëntvertegenwoordigers, wetenschappers en geïnteresseerden uit de farmaceutische industrie en overheid.

De dag is dit jaar online te bezoeken. Wilt u digitaal aanwezig zijn op 10 november? Meld u aan als u op 10 november bij de Collegedag aanwezig wilt zijn via het digitale eventplatform.
 

Vergroot afbeelding

Beeld: ©Walter Kallenbach