Online informatiebijeenkomsten nieuwe Verordening Diergeneesmiddelen

Uw vragen beantwoord

Met ingang van 28 januari 2022 is de nieuwe Verordening Diergeneesmiddelen (Verordening (EU) 2019/6) ofwel de Veterinary Medicines Regulation (VMR) van toepassing. Wij kunnen ons goed voorstellen dat u vragen heeft over de veranderingen die naar aanleiding van de VMR plaatsvinden. Om u zo goed mogelijk te informeren over de belangrijkste wijzigingen, houden wij de komende maanden online informatiebijeenkomsten. Als stakeholder in het diergeneesmiddelenveld bent u van harte welkom om de bijeenkomsten digitaal bij te wonen.

Wanneer

De eerste online informatiebijeenkomst vindt plaats op dinsdag 28 september 2021, van 13.30 tot maximaal 16.30 uur. Aanmelden kan tot 14 september. De exacte duur is afhankelijk van het aantal gestelde vragen.

Omdat op dit moment nog niet alle informatie rond de nieuwe Verordening Diergeneesmiddelen bekend is, volgen de komende maanden drie tot vier vervolgbijeenkomsten. De vervolgbijeenkomsten duren naar verwachting korter en focussen met name op nieuwe informatie. Voor de vervolgbijeenkomsten kunt u zich later aanmelden. Er is dan ook opnieuw gelegenheid tot het insturen van vragen.

Vooraf vragen stellen

Er gaat veel veranderen onder de nieuwe Verordening Diergeneesmiddelen. Om de inhoud van de informatiebijeenkomsten zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de behoeften van de deelnemers, horen wij graag vooraf welke vragen u hierover heeft. U kunt uw vragen insturen bij het aanmelden. Op basis van de ingestuurde vragen stellen wij het programma voor de bijeenkomsten samen.

Voor wie

De informatiebijeenkomsten zijn bedoeld voor organisaties die direct of indirect te maken krijgen met de nieuwe Verordening Diergeneesmiddelen. Denk hierbij aan handelsvergunninghouders van diergeneesmiddelen, Regulatory Affairs and Development adviesbureaus, groothandelaren in diergeneesmiddelen, KNMvD, CPD, FVE en betrokken overheidsorganisaties.

Overige doelgroepen, zoals dierenartsen en kleinhandelaren in diergeneesmiddelen, informeren we op een later tijdstip via onze website over de voor hen relevante wijzigingen.