CBG Wetenschapsdag 2023 – Schrijf je nu in!

Op 13 april 2023 houdt het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen opnieuw de CBG Wetenschapsdag. Thema dit keer is ‘Biomarkers and Companion Diagnostics – The future of precision medicine’

Afgelopen jaar is de nieuwe Europese In Vitro Diagnostics Regulation van kracht geworden. Het is dus een mooi moment om na één jaar de balans op te maken. We hebben het deze Wetenschapsdag over de rol van biomarkers en companion diagnostics bij de ontwikkeling van geneesmiddelen, de beoordeling ervan door registratie-autoriteiten, en het gebruik in de klinische praktijk. 

Naast sprekers vanuit het Europees medicijnagentschap EMA en het CBG, zijn er verschillende gastsprekers vanuit de academische wereld. Ook dagen we iedereen uit om actief mee te denken tijdens een interactieve publiek-paneldiscussie. 

Naast de presentaties rondom het thema, presenteren zestien van onze promovendi hun promotieonderzoek in een postersessie. De onderwerpen variëren van de 3V’s in geneesmiddelenonderzoek tot risicocommunicatie en het gebruik van real world data.

Zien wij jou bij de 2023 editie van de CBG Wetenschapsdag in de Jaarbeurs in Utrecht? Bekijk het uitgebreide Engelse programma en meld je nu aan via de registratiewebsite. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.