Prikpraat: stripverhaal over vaccins voor kinderen

Hoe leg je aan kinderen uit wat een vaccin doet in je lichaam? De medicijnautoriteit CBG maakte er een stripverhaal over. De "Prikpraat" is een kort verhaal over hoe een vaccin werkt en welke controlestappen er zijn voordat een vaccin aan kinderen gegeven mag worden. De boodschap van de strip: of jij je wilt laten vaccineren, bepaal je samen met je ouders. Laat je goed informeren!

In Nederland kunnen kinderen vanaf 5 jaar zich nu ook laten vaccineren tegen corona. Het is belangrijk dat er goede en makkelijk te begrijpen informatie over vaccins beschikbaar is voor deze jonge doelgroep. De "Prikpraat" helpt hierbij. In een kort stripverhaal geven we kinderen én ouders met behulp van afbeeldingen en korte zinnen meer informatie over vaccins. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees de strip!

Vergroot afbeelding

Over het coronavaccin

Het coronavaccin van BioNTech/Pfizer is eind november 2021 door het Europees medicijnagentschap EMA goedgekeurd voor kinderen vanaf 5 jaar. Medicijnautoriteit CBG was betrokken bij de beoordeling. Het vaccin van fabrikant Moderna wordt momenteel nog beoordeeld door het EMA. Op onze website staan veel gestelde vragen over het coronavaccin voor kinderen op een rij.

Meer informatie?

Wil je het stripverhaal online delen of als gedrukt exemplaar verspreiden? Dat mag! Neem bij vragen contact op met communicatie@cbg-meb.nl.