Meld je aan voor de CBG Collegedag!

Volgende week, op woensdag 10 november 2021, organiseert het CBG de jaarlijkse Collegedag. Met het thema ‘Balans in roerige tijden’ blikken we onder leiding van dagvoorzitter Tom van ’t Hek terug op een veelbewogen jaar én kijken we vooruit.

Het uitgebreide programma omvat lezingen en interactieve sessies met vooraanstaande sprekers uit het medische, farmaceutische en bestuurlijke veld. We verwelkomen onder andere Marcel Levi, Hans Hogerzeil, Marc Bonten en drie vertegenwoordigers van de firma’s van de geregistreerde coronavaccins. Er komen verschillende onderwerpen aan bod, waaronder de toekomst van remote clinical trials, risicocommunicatie en transparantie, en snellere toegang tot medicijnen en vaccins.

Programma

 • Digitaal welkom en opening Collegedag 2021
  Terugblik met CBG-voorzitter Ton de Boer en CBG directeur Paula Loekemeijer
   
 • Lessen en kansen van de pandemie
  Met onder andere Marc Bonten (arts-microbioloog en hoogleraar Moleculaire epidemiologie van infectieziekten), vertegenwoordigers van de firma’s van de geregistreerde coronavaccins en CBG-voorzitter Ton de Boer.
   
 • Snellere toegang tot medicijnen en vaccins
  Een lezing van Hans Hogerzeil (emeritus hoogleraar global health en voormalig WHO-directeur Essentiële Geneesmiddelen)
   
 • Remote clinical trials
  Met onder andere Adam Cohen (voormalig bestuurder CHDR) en Peter Mol (Vice-voorzitter Scientific Advice Working Party EMA en Professor of Drug Regulatory Science UMCG)
   
 • Pauze Podcastwandeling: Supermens
  Met Peter Joosten (biohacker en toekomstdenker)
   
 • Q&A: Medicijnen en vaccins in Nederland en Europa
  Met Marcel Levi (hoogleraar geneeskunde en internist)
   
 • Crisismanagement en transparantie
  Met onder andere Julia van Weert (hoogleraar gezondheidscommunicatie), Maarten Keulemans (wetenschapsjournalist), Rieke van der Graaf (medisch ethicus) en Károly Illy (kinderarts en voorzitter Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde).


Het belooft een inspirerende bijeenkomst te worden die je niet wilt missen! Meld je daarom nu aan voor de (digitale) Collegedag via:  www.cbgcollegedag.nl

Na aanmelding krijg je toegang tot het online platform. Hier kun je meepraten in discussies en vragen stellen. Na afloop is er mogelijkheid om te netwerken met andere deelnemers en sprekers.

Vergroot afbeelding

Beeld: ©Walter Kallenbach