Paula Loekemeijer volgt Hugo Hurts op als directeur/secretaris van het aCBG

Met ingang van 1 mei 2021 wordt Paula Loekemeijer (59) de nieuwe directeur/secretaris van het aCBG. Zij volgt Hugo Hurts op, die per 1 september 2021 met pensioen gaat. 

Paula Loekemeijer bekleedde de laatste twintig jaar directiefuncties bij diverse overheidsinstanties. De afgelopen zes jaar was ze directeur Veiligheidsonderzoeken en Bedrijfsvoering bij de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD). Hoewel de AIVD en het CBG inhoudelijk sterk verschillen, is de Nederlandse medicijnautoriteit niet vreemd voor Paula: na haar studie farmacie in Leiden en de apothekersopleiding in Utrecht werkte ze al een aantal jaar als wetenschappelijk beoordelaar bij het CBG. In die zin komt ze nu, na dertig jaar, terug op vertrouwd terrein.

Vergroot afbeelding
Paula Loekemeijer, nieuwe directeur/secretaris van het aCBG

“Mijn hart ligt bij maatschappelijke relevante en inhoudelijke opgaves. Ik heb er plezier in om met elkaar een organisatie goed te laten draaien”, zegt Paula over haar drijfveren. “Die relevantie en het inhoudelijke aspect zie ik op dit moment zeker terug bij het CBG. En daarbij vind ik het ontzettend leuk om weer terug te keren naar mijn roots: de farmacie.”

Ruimte en vertrouwen

Wat Paula meeneemt, is flink wat bagage en ervaring op diverse gebieden die ook voor het CBG nuttig zijn. Bijvoorbeeld kennis op het gebied van de ontwikkeling van ICT-systemen, ervaring met huisvestingsprojecten en veel organisatorische kennis. “Ik verheug me erop om de brede ervaring die ik tijdens mijn loopbaan heb opgedaan in dienst te stellen van het CBG. Om mee te helpen om de kwaliteit, werkzaamheid en veiligheid van geneesmiddelen te borgen en continu te verbeteren.” Vertrouwen vindt ze daarbij belangrijk. “Ik wil verantwoordelijkheden zo veel mogelijk laag in de organisatie leggen, om zo de aanwezige kennis en vaardigheden optimaal te benutten. Ruimte en vertrouwen zijn essentieel voor een organisatie waarin verantwoordelijkheid en verbinding leidend zijn.”

Afscheid directeur Hugo Hurts

Hugo Hurts werd directeur van het agentschap CBG en secretaris van het College in 2014. Daarvoor werkte hij in diverse functies bij het ministerie van VWS, waaronder als directeur Geneesmiddelen en Medische Technologie. Per ingang van 1 september 2021 gaat hij met pensioen. Vanaf 1 mei tot aan zijn pensioen blijft Hugo aan het agentschap verbonden. Als adviseur draagt hij zo bij aan een vloeiende overdracht van zijn taken aan Paula.