Kijk vandaag: Het Grootste Coronaspreekuur live bij SBS6 en op YouTube

Jouw vragen over coronavaccins staan vanavond centraal in ‘Het Grootste Coronaspreekuur – vragen over vaccins’. Vanaf 17:20 uur te zien bij SBS6 en op YouTube. Deskundigen Diederik Gommers, Marjolein van Egmond, Agnes Kant en Ton de Boer beantwoorden live vragen van kijkers. Merel Westrik is de presentator.

De coronavaccins: in iedere krant, op televisie en radio zijn ze het meest besproken onderwerp van de afgelopen maanden. Met de recente goedkeuring van het derde coronavaccin helpen wij kijkers op weg in het krijgen en vinden van betrouwbare en heldere informatie.

Vergroot afbeelding
‘Het Grootste Coronaspreekuur – vragen over vaccins’ straks live bij SBS6 en op YouTube, vanaf 17:20 uur.

Wat kun je verwachten?

Kan een vaccin mijn DNA veranderen? Is het wel veilig om een tweede prik uit te stellen? Werken de vaccins ook nog tegen de mutaties van het coronavirus? Hoe zit het met de bijwerkingen? Zomaar een aantal vragen van kijkers die vanavond voorbij kunnen komen.

Het programma draait namelijk volledig om vragen van kijkers. Iedereen mag vragen insturen, zowel vooraf als tijdens de uitzending, met de hashtag #coronaspreekuur op Twitter. Een deel van de kijkers sluit live aan in ‘de online wachtkamer’ en stelt vragen direct aan de experts. Dit zijn directeur Agnes Kant van Bijwerkingencentrum Lareb, voorzitter Diederik Gommers van de Nederlandse Vereniging van Intensive Care, hoogleraar immunologie Marjolein van Egmond en voorzitter Ton de Boer van medicijnautoriteit CBG.

Heb je jouw vraag al ingestuurd?

Inmiddels hebben we al heel veel vragen ontvangen. Heb jij nog een prangende vraag? Je kunt hem nog insturen tot 14:00 uur via ons vragenformulier. Ook zit vanavond een team klaar om Twittervragen over coronavaccins te beantwoorden. Stuur hiervoor je vraag in met #coronaspreekuur – dat kan uiteraard ook tijdens de uitzending.

Dit programma  is een productie van I Care Producties in samenwerking met het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Als Nederlandse medicijnautoriteit is het CBG verantwoordelijk voor de beoordeling en bewaking van de coronavaccins in Nederland en Europa.