Mike Nurmohamed beëdigd als nieuw Collegelid CBG

De heer prof. dr. M.T. Nurmohamed is op 19 november 2020 beëdigd als nieuw Collegelid van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).

De heer Nurmohamed is reumatoloog en werkt sinds 2000 bij Reade, het centrum voor revalidatiegeneeskunde en reumatologie in Amsterdam en omstreken, waar hij ook hoofd is van de afdeling Reumatologieonderzoek . Daarnaast is hij Hoogleraar Reumatologie aan het Amsterdam Universitair Medisch Centrum. Zijn expertise ligt op het gebied van reumatologie en hij is actief in de klinische praktijk. Verder heeft de heer Nurmohamed ruime expertise op het gebied van cardiovasculaire comorbiditeiten bij reumatische aandoeningen, een gebied wat tegenwoordig belangrijk is bij de registratie van nieuwe anti-reuma medicijnen.

Collegeleden worden door de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport benoemd voor een termijn van 4 jaar en zijn herbenoembaar.