Save the Date: CBG Collegedag 2020 over beschikbaarheid van medicijnen

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) houdt op woensdag 3 juni 2020 de jaarlijkse CBG Collegedag in de Jaarbeurs in Utrecht. Deze ‘medicijndag’ staat dit keer in het teken van beschikbaarheid van medicijnen. De samenwerking met belangrijke partners op dit onderwerp loopt als rode draad door het programma. Reserveer de datum alvast in uw agenda!

Programma en thema

Beschikbaarheid van medicijnen is momenteel hét gesprek van de dag. De wereld van medicijnen staat ook in 2020 voor talloze uitdagingen. Denk aan het wisselen naar en tussen generieken, medicijntekorten, terugroepacties en de prijzen van medicijnen. Sommige issues belemmeren de beschikbaarheid, zoals de kwetsbare productieketen of vervuilingen met bijvoorbeeld nitrosamines.

Kansen zijn er ook. De ontwikkeling van innovatieve medicijnen, personalised medicine, of het stimuleren van versnelde toelating van medicijnen dragen bij aan betere beschikbaarheid.

Tijdens de Collegedag bekijken we het hoofdthema van verschillende kanten, met bezoekers én met inspirerende en prominente sprekers uit het medische, farmaceutische en bestuurlijke veld. Er zijn interactieve workshops en lezingen door experts.

Naast het hoofdthema krijgen ook andere actuele onderwerpen de ruimte, zoals de milieueffecten van medicijnen, verduurzaming en het stoppen met of afbouwen van medicatie (deprescribing).

De Collegedag is bedoeld voor apothekers, artsen, patiëntvertegenwoordigers, wetenschappers en geïnteresseerden uit de farmaceutische industrie en overheid.