Stagiair communicatie en (social) media

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) beoordeelt en bewaakt de werkzaamheid en veiligheid van geneesmiddelen voor mens en dier. Ook beoordeelt het CBG de veiligheid van nieuwe voedingsmiddelen voor de consument.

Als onafhankelijke autoriteit reguleert het CBG de kwaliteit, werking en veiligheid van een medicijn, en stimuleert het CBG het juiste gebruik door de juiste patiënt. Daarbij zoekt het CBG nadrukkelijk de samenwerking met patiënten, artsen, apothekers en wetenschappers. Het CBG bevindt zich in de frontlinie van de Europese ontwikkelingen op dit gebied. Iedereen die een medicijn gebruikt moet daarop kunnen vertrouwen. Dit is waar het CBG elke dag aan werkt, in Nederland en Europa.

Het CBG staat voor “Goede medicijnen goed gebruikt”. Er werken circa 380 medewerkers in Utrecht.

Stagiair communicatie en (social) media, 32-40 uur

De afdeling Communicatie binnen het CBG is verantwoordelijk voor verschillende aspecten van externe en interne communicatie. Met een team van bevlogen adviseurs en redacteuren wordt er hard gewerkt aan onder meer de CBG-website, intranet en social media, het onderhouden van perscontacten en coördinatie van publicaties, video’s en beeldmateriaal. Voor dit hechte team zoeken we een enthousiaste derde- of vierdejaars student van een communicatie- of mediaopleiding voor de functie van:  Stagiair communicatie en (social) media, 32 – 40 uur
 

Functieomschrijving

Je werkt samen met communicatieadviseurs en redacteuren aan een breed scala aan taken op het gebied van interne en externe communicatie. De nadruk van de werkzaamheden van de stagiair liggen op externe communicatie.

Jouw werkzaamheden

Je werkt mee aan het:

 • dagelijks monitoren en analyseren van (social) media,
 • opstellen van (creatieve) communicatieplannen en je ondersteunt bij de praktische uitvoering hiervan.
 • uitwerken van risicocommunicatie over geneesmiddelen.
 • schrijven van persverklaringen
 • maken, vormgeven, publiceren en redigeren van uitingen voor  intranet, websites, social media en in nieuwsbrieven.
 • organiseren van bijeenkomsten

Functie-eisen

 • Je bent stressbestendig, praktisch ingesteld en leergierig
 • Je bent derde of vierdejaars student van een relevante HBO/WO communicatie- of mediaopleiding
 • Je hebt affiniteit met (social) media en online communicatie.
 • Ervaring met een CMS en vormgeving is een pré
 • Je mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden zijn goed evenals je sociale vaardigheden.

Begeleiding

Je wordt intensief begeleid door ervaren communicatieadviseurs en redacteurs. Een afstudeeropdracht of onderzoek als onderdeel van de meewerkstage is mogelijk, onderwerp en invulling in overleg.

Aanbod

Het CBG biedt een afwisselende stage in een hoogwaardige kennisorganisatie. De stagevergoeding bedraagt € 604,- bruto per maand op basis van een fulltime stage (40 uur per week). De stageplaats wordt aangeboden bij ons kantoor in Utrecht. De werkplek voor je stage is afhankelijk van je activiteiten op kantoor, thuis of elders.

Bij voorkeur zoeken we een student die een stageplaats zoekt voor minimaal vier maanden vanaf februari/maart 2019.

Meer informatie

Meer informatie over de stageplaats kun je verkrijgen bij de afdeling Communicatie van het CBG, Marsja Meijer, senior adviseur communicatie, telefoon 088 – 224 8647. Voor vragen over de selectieprocedure kun je contact opnemen met mevrouw Minou Souren, Medewerker HRM en Opleidingen, telefoon 088- 224 8482.

Je schriftelijke sollicitatie

Je schriftelijke sollicitatie voor deze stageplaats, onder vermelding van vacaturenummer [CBG-2018-014COM]  kun je bij voorkeur digitaal sturen naar het agentschap College ter Beoordeling van Geneesmiddelen, t.a.v. mevrouw Minou Souren, Medewerker HRM en Opleidingen, Postbus 8275 3503 RG Utrecht. E-mail: werving@cbg-meb.nl 

Uw belangstelling kunt u uiterlijk tot 1 februari 2019 kenbaar maken.