Beoordelaar Oncologie

Geneesmiddelen mogen in Nederland alleen in de handel komen als hiervoor een handelsvergunning is verleend. Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) beoordeelt en bewaakt de werkzaamheid, risico's en kwaliteit van medicijnen, en stelt voorwaarden voor toelating op de markt.

Functieomschrijving

In de rol van klinisch beoordelaar op het gebied van oncologie beoordeel je het medische/klinische deel van het dossier voor oncologische geneesmiddelen. Je stelt beoordelingsrapporten en adviezen op die betrekking hebben op registratie aanvragen die bij de European Medicines Agency (EMA) en/of het Nederlandse College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) zijn ingediend. Het inhoudelijke zwaartepunt in deze functie ligt bij de beoordeling van oncologische geneesmiddelen voor de behandeling van solide tumoren en hematologische maligniteiten. Binnen de farmacotherapeutische afdeling waarin je werkzaam bent, worden daarnaast geneesmiddelen met pulmonologische indicaties, anti-emetica, gassen en immuunmodulatoren beoordeeld. Concreet houd je je bezig met de volgende zaken:

  • Je bent verantwoordelijk voor de medisch-inhoudelijke beoordeling van de werkzaamheid en veiligheid en baten/risico balans van nieuwe (oncologische) geneesmiddelen.
  • Je doet medisch-wetenschappelijk gefundeerde aanbevelingen aan het College van het CBG en de EMA.
  • Je verleent wetenschappelijk advies over de klinische en methodologische aspecten van de (vroege) ontwikkeling van geneesmiddelen aan de farmaceutische industrie.
  • Je treedt op als deskundige bij bijeenkomsten van College en EMA.

Functie-eisen

Je hebt een  (bio)medische of farmaceutische opleiding; je bent bij voorkeur gepromoveerd en je hebt een duidelijk aantoonbare achtergrond in, en recente kennis van, klinisch oncologisch onderzoek. Een afgeronde opleiding tot tenminste basisarts is duidelijk een pré. Je beschikt tevens over kennis van statistiek, methodologie en klinische epidemiologie. Je bent in staat om je standpunten mondeling en schriftelijk duidelijk over te brengen in zowel het Nederlands als Engels op basis van medisch-wetenschappelijke argumentatie. Je hebt begrip voor de soms zeer uiteenlopende belangen en standpunten van anderen. Je bent integer en kan efficiënt, discreet en diplomatiek met informatie omgaan. Ook weet je in complexe en volumineuze dossiers snel de hoofdzaken van de bijzaken te scheiden.

Competenties

Analytisch, overtuigingskracht, initiatief, plannen en organiseren, samenwerken en netwerken, flexibiliteit en creativiteit.

Arbeidsvoorwaarden

  • Salaris­niveau schaal 12

Werken bij het CBG betekent werken in een wetenschappelijke omgeving met ruimte voor eigen ontwikkeling, eigen initiatief , flexibiliteit en een goede balans tussen werk en vrije tijd (zoals ‘Het Nieuwe Werken’). Je salaris als Klinisch Beoordelaar bedraagt maximaal € 5440 bruto per maand (schaal 12 BBRA – Wetenschappelijk medewerker conform Functiegebouw Rijk), exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.

Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.

  • Maand­salaris: Het salaris bedraagt maximaal € 5450 bruto per maand (schaal 12 BBRA, Wetenschappelijk medewerker (s10-s13), conform Functiegebouw Rijk), exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.
  • Dienst­verband: We bieden een aanstelling voor de duur van één jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. Het betreft een functie voor 32 - 36 uur per week.
  • Je standplaats is Utrecht. Je werkplek is afhankelijk van je activiteiten op kantoor, thuis of elders.
  • Een assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

U kunt tot en met 6 januari 2019 op deze vacature reageren via Werken voor Nederland.