13 juni CBG Collegedag 2018

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-

Media Plaza (Jaarbeurs), Croeselaan 6, 3521 CA Utrecht

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) organiseerde op woensdag 13 juni 2018 de CBG Collegedag. Het thema dit jaar was ‘Kansen voor innovatie’.

Programma

Welke trends en ontwikkelingen zijn er op het gebied van geneesmiddeleninnovatie in Nederland? Daarbij kijken we natuurlijk naar de komst van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) naar Amsterdam. Wat zijn de inhoudelijke kansen die de komst van de EMA biedt? Wat betekent dit voor patiënten, medische professionals en onderzoekers?

Inspirerende en prominente sprekers uit het medisch-farmaceutische en bestuurlijke veld benaderen innovatie tijdens het plenaire ochtendprogramma vanuit hun eigen visie. Zo spreken onder andere Bas van den Dungen, directeur-generaal curatieve zorg bij VWS, Jan Schellens, internist-medisch oncoloog & klinisch farmacoloog bij het Antoni van Leeuwenhoek en Paul Vermeij, afdelingshoofd Discovery and Technology bij MSD Animal Health. We bespreken de trends binnen de zorg, de rol van de patiënt bij innovatie en CBG-voorzitter Ton de Boer nodigt u uit om uw vragen te stellen tijdens onze eigen College Tour. Dit alles onder leiding van dagvoorzitter Tom van ’t Hek.

Workshops

’s Middags kunt u deelnemen aan workshops en lezingen door experts over diverse onderwerpen: ontwikkelingen in wetenschap, praktijk, beleid en maatschappelijke trends.

De Collegedag is voor alle geïnteresseerden werkzaam binnen overheid, wetenschap, farmaceutische industrie en daarnaast zorgverleners, patiëntvertegenwoordigers en masterstudenten farmacie en geneeskunde.