07 juni CBG Collegedag 2017

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-

Media Plaza (Jaarbeurs), Croeselaan 6, 3521 CA Utrecht

De Collegedag van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) wordt jaarlijks georganiseerd rond een centraal thema. ‘Dilemma's’ was het thema van de CBG Collegedag 2017, die werd gehouden op 7 juni in de Jaarbeurs in Utrecht.

’s Morgens sprak Damiaan Denys, psychiater en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Ook Yvonne van Rooy, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, en directeur Mirjam Mol van het Pivotpark kwamen aan het woord. Collegevoorzitter Bert Leufkens sloot het ochtendprogramma af, met zijn visie op reguleren.

Middagprogramma

Het middagprogramma bestond uit twee uitdagende lezingen die werden afgesloten met een discussie. Gezondheidswetenschapper Desirée Hairwassers sprak over de patiënt als partner en Peter Borriello, van het Veterinary Medicines Directorate in London, besteedde aandacht aan antimicrobiële resistentie.

Verder konden de deelnemers workshops volgen over ethiek en off-labelgebruik en presenteerden collegeleden Karel Rosmalen en Anton Franken dilemma’s uit de spreekkamer. In de workshop van Heske ten Cate en Stan van Belkum kwamen wetenschap, geneesmiddelen en kunst samen. Na de film ‘De stemmen van Vincent’ nam filmmaker Maarten Kal deel aan de discussie.

Afscheid Bert Leufkens

Deze Collegedag stond in het teken van het afscheid van Bert Leufkens als voorzitter van het College. De dag werd afgesloten met een afscheidsbijeenkomst voor Bert Leufkens.