Werken bij het CBG: Christiaan van den Berg, Informatiemanager

*Muziek speelt*

Christiaan van den Berg – Informatiemanager:
Ik ben Christiaan van den Berg. En ik werk als Informatiemanager bij het CBG. Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. Het CBG beoordeelt of medicijnen goed werken en veilig zijn en stimuleert het juiste gebruik hiervan. Bijna iedereen gebruikt medicijnen. Ik vind het mooi dat ik mij daarvoor in kan zetten. In mijn werk zorg ik ervoor dat collega's die medicijnen beoordelen snel van goede en relevante informatie zijn voorzien. Ik doe dit samen met mijn collega's van de afdeling Informatievoorziening. Het is een mooie club van gedreven mensen die allemaal een stapje extra willen zetten.
Wat ik fijn vind, is dat collega's toegankelijk zijn. Je kunt makkelijk met ze samenwerken of even overleggen. En als je een vraag hebt aan de directeur, kun je gewoon even langslopen.
Leuk aan mijn werk is de veelzijdigheid. De ene dag sta je een acuut probleem op te lossen en de andere dag denk je na over de informatiestrategie voor de komende jaren. Een project dat we nu doen is het samenbrengen van stoffenexperts en IT'ers om een databank voor stoffen te maken. Wij doen dit nauw samen met de Europese en de Amerikaanse medicijnagentschappen. Via deze databank kan stoffendata worden uitgewisseld in Europa en wereldwijd. Ik zit hier echt op mijn plek. Een mooie organisatie, collega's met hart voor de zaak en ik doe werk dat belangrijk is voor onze samenleving.

*Muziek speelt*

Eindtitel:
Goede medicijnen, goed gebruikt.
CBG-MEB, College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.
www.cbg.meb.nl