Dr. Annemiek (J.M.L.) van Rensen

Annemiek van Rensen is sinds oktober 2015 lid van het CBG. Zij is daarnaast werkzaam als senior adviseur bij PGOsupport: een kennis- en adviespartner voor alle partijen die zich inzetten voor kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven. Het effectief en duurzaam inzetten van het patiëntenperspectief vormt daarbij de rode draad.

Ze heeft een biofarmaceutische achtergrond en is gepromoveerd op het gebied van drug targeting en immunologie. Inmiddels heeft ze ruim 10 jaar ervaring als adviseur en trainer op het gebied van patiëntenparticipatie bij geneesmiddelonderzoek en -ontwikkeling. Bij voorkeur werkt zij daarbij samen met (ervaringsdeskundige) patiëntenvertegenwoordigers en onderzoekers en combineert zij haar achtergrond in de wetenschap met een uitgebreide kennis van de patiëntenbeweging.

Dr. J.L.M. Van Rensen
Dr. J.L.M. Van Rensen

Annemiek van Rensen is mede-initiatiefnemer en opleidingscoördinator van EUPATI Nederland. Ook maakt zij deel uit van de CIOMS Working Group on Patient Involvement in Development and Safe Use of Medicines en de Commissie Evaluatie van Effecten en Kosten, DoelmatigheidsOnderzoek van ZonMw.

Verklaring van Belangen

Medewerkers van het CBG, Collegeleden én externe deskundigen mogen geen (financiële) belangen hebben die hun onpartijdigheid in het gedrang brengen. Zij vullen vóór hun aanstelling en daarna jaarlijks een verklaring omtrent hun belangen in. Bij mogelijke belangenverstrengeling nemen zij niet deel aan discussies of stemmingen.