Antabus weer beschikbaar

Het ontwenningsmiddel Antabus dispergetten bruistabletten 400 mg (RVG 01032) is medio juni weer beschikbaar. De voorraad Refusal 250 mg tabletten (RVG 03182) is naar verwachting in augustus op. Deze medicijnen worden gebruikt ter ondersteuning van het stoppen met drinken bij de behandeling van alcoholisme.

In maart 2018 lieten de vergunninghouders van deze middelen weten dat de producent van de grondstof disulfiram is gestopt. In het najaar van 2018 is Refusal tijdelijk weer beschikbaar gekomen. Door nog beschikbare grondstof te verwerken tot tabletten, komt er nu weer Antabus beschikbaar voor een periode van ongeveer 10 maanden.

Nieuwe grondstoffabrikant

De vergunninghouders van Refusal en van Antabus zijn in overleg met andere grondstofleveranciers, om de productie te hervatten. De productie van Antabus wordt waarschijnlijk dit jaar nog hervat, waardoor het middel beschikbaar blijft. Refusal is naar verwachting in de loop van 2020 weer beschikbaar.

Meldpunt geneesmiddelentekorten

Sinds januari 2017 is het Meldpunt Geneesmiddelentekorten en –defecten van CBG en IGJ actief. Bedrijven kunnen via één portaal melding maken van een verwacht tekort of een kwaliteitsdefect van een medicijn.