Patiëntenbrochure merkloze medicijnen populair

De brochure ‘Antwoorden op vragen over merkloze medicijnen’ voorziet in een behoefte. De eerste 45.000 exemplaren zijn binnen een maand na publicatie op. Nieuwe bestellingen verwacht het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) nog steeds binnen 2 weken te kunnen leveren.

Over merkloze medicijnen, ook wel generieken genoemd, bestaan veel vragen bij patiënten en consumenten. De antwoorden daarop staan in een brochure met eenvoudige tekst en veel beeld. Het CBG heeft deze samen met 10 patiëntenorganisaties dit voorjaar ontwikkeld. Met de brochure wil het CBG een bijdrage leveren aan het vertrouwen in en goed gebruik van merkloze medicijnen.

Artsen, apothekers en patiënten geven aan blij te zijn met de brochure. Ze waarderen het duidelijke taalgebruik en gebruik van afbeeldingen. Apothekers geven hem graag mee aan patiënten die vragen over merkloze medicijnen hebben, vooral bij wisselen van merk.

Wilt u ook brochures bestellen? Artsen, apothekers, en patiëntenorganisaties kunnen de brochure gratis bestellen bij het CBG via het contactformulier.