Documenten

Vragen en antwoorden – tekort aan Thyrax Duotab 0,025 mg

Laatst geactualiseerd op: 1 november 2016

Thyrax Duotab (levothyroxine) 0,025 mg is niet meer leverbaar. Ook komt er een tekort aan Thyrax Duotab tabletten met de sterktes 0,100 mg en 0,150 mg.

Handelsvergunninghouder Aspen Pharma Trading heeft het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) laten weten dat ze door de overgang naar een nieuwe productielocatie tijdelijk niet kan produceren.

Patiënten die Thyrax Duotab gebruiken moeten daarom in overleg met hun arts en apotheker overstappen op een ander geneesmiddel met de werkzame stof levothyroxine.

Meer informatie

  • Voor vragen of zorgen over uw gezondheid kunt u terecht bij uw behandelend arts.
  • Voor meer informatie over uw medicatie kunt u terecht bij uw apotheker.
  • Bij vragen over deze situatie kunt u bellen met het Steunpunt Thyrax-tekort, een initiatief van de patiëntenorganisatie Schildklier Organisatie Nederland (SON). Het telefoonnummer is 0800-7055. Zie de website voor meer informatie, onder andere over de beltijden.
  • U kunt ook bellen met het Landelijk Meldpunt Zorg op telefoonnummer: 088 - 120 50 20 (lokaal tarief, op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur).
  • Bijwerkingen en gezondheidsklachten na omzetting op een ander medicijn kunt u melden via de website van Bijwerkingencentrum Lareb.