Patiëntvriendelijke termen

Om de leesbaarheid van de patiëntenbijsluiter te helpen verbeteren, heeft het CBG gewerkt aan een herziening van de lijst met patiëntvriendelijke termen. De lijst is uitgebreid van ongeveer 350 naar ruim 500 termen. Aanvullingen op de lijst zijn voorgesteld door verschillende partijen en medewerkers van het CBG. In opdracht van het CBG heeft landelijk expertisecentrum gezondheidsverschillen Pharos de termen getest met testpersonen die moeite hebben met lezen en schrijven om tot een begrijpelijke vertaling van een medische term te komen.

Heeft u interesse in de lijst met patiëntvriendelijke termen in een bewerkbaar formaat, dan kunt u via onderstaand formulier contact opnemen met het Programma Goed Gebruik van het CBG.

Contact opnemen met het Programma Goed Gebruik