De geneesmiddelenzorg helder uitgelegd

Op 18 november verschijnt ‘Zó werkt de geneesmiddelenzorg’. Dit boek van het Platform Zó werkt de Zorg brengt het systeem van de Nederlandse geneesmiddelenzorg in beeld: van ontwikkeling tot beoordeling, vergoeding en verstrekking. Veel partijen die een rol spelen in de geneesmiddelenzorg werkten mee aan dit boek, ook het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).

Platform Zó werkt de Zorg heeft inmiddels en serie aan boeken uitgebracht waarin thema’s uit de gezondheidszorg worden uitgediept. ‘Zó werkt de geneesmiddelenzorg’ is het zesde boek in de reeks. Dit deel beschrijft op een overzichtelijke manier de feiten over de geneesmiddelenzorg. Welke soorten medicijnen er bestaan, hoe deze op de markt komen en op welke manier de veiligheid van medicijnen wordt beoordeeld en bewaakt. Alle wetgeving staat op een rij, net als de taken van alle partijen die zich bezighouden met medicijnen.

Hugo Hurts, directeur bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

"Bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen werken we dagelijks aan het vertrouwen in medicijnen, in Nederland én Europa. Dit boek geeft een mooi inzicht in de geneesmiddelenzorg en de beoordelende en bewakende rol die het CBG daarin speelt.”