7e editie Science Magazine: Toename ontwikkeling geavanceerde therapieën en visie op Regulatory Science 2025

Medicijnautoriteit CBG brengt vandaag de 7e editie van het Regulatory Science Magazine uit. In deze uitgave aandacht voor de CBG wetenschapsdag en geavanceerde therapieën (ATMP’s) . Verder een stuk over het recent gepubliceerde visie-document van het Europese Medicijnagentschap (EMA) over regulatory science richting 2025.

In dit online magazine onder meer een interview met de keynotespreker van de CBG Wetenschapsdag, Prof. dr. Marc Turner: ATMP's staan in de startblokken.

“Wat is de stand van zaken in de ontwikkeling van producten voor weefsel manipulatie, gen- en somatische celtherapie?”, vraagt Marc Turner zich af als Medisch directeur van de Scottisch National Blood Transfusion Service. Marc Turner werkt dagelijks op het gebied van geavanceerde therapieën geneesmiddelen (ATMP's).  “Ik denk niet dat we aan het begin staan van het eind, maar misschien staan we aan het eind van het begin”, zegt Marc Turner.

Daarnaast is in deze editie ook een uitgebreid interview te lezen met Tony Humphreys, hoofd Scientific Comité  Regulatory Science Strategy van de EMA.

Regulatory Science richting 2025 helpt om het EU regulatoire systeem voor de toekomst veilig te stellen.“We willen het regulatoire system echt klaar maken voor de toekomst, zodat het kan worden ingezet om patiënten en zorgverleners te bereiken. Dat is de belangrijkste boodschap van deze strategie”, zegt Tony Humphreys.

Abonneren op Regulatory Science Magazine mogelijk

Het CBG Regulatory Magazine verschijnt driemaal per jaar en publiceert informatie over wat er speelt omtrent Regulatory Science. Zo blijft u op de hoogte over recente hoogtepunten, interviews, pitches van promovendi en de laatste informatie over wetenschappelijke evenementen.

U kunt zich abonneren voor de Regulatory Science Nieuwsbrief. Via de nieuwsbrief blijft u op de hoogte van nieuwe edities van het CBG Regulatory Science Magazine en bijeenkomsten zoals de CBG Wetenschapsdag