Aandacht voor start CBG Academy en verbeteringen kindergeneesmiddelen in CBG Regulatory Science Magazine

Vandaag lanceert het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)  de 6e editie van het Regulatory Science Magazine. Deze uitgave staat in het teken van de start van de CBG Academy in 2019 en de verbeteringen op het gebied van kindergeneesmiddelen.

In het magazine onder meer een interview met dr.ir. Marjon Pasmooij over de CBG Academy.  Vanaf half april 2018 is Pasmooij Programmamanager Wetenschap bij het CBG.

“In het Regulatory Science Magazine belichten we regelmatig onderwerpen over promotie- en onderzoekstrajecten waarbij het CBG betrokken is. Daarnaast geven veel medewerkers van het CBG les op universiteiten. Ik wil laten zien wat onze betrokkenheid is bij welke universiteiten, de promotietrajecten, wie zijn erbij betrokken en de publicaties,” aldus Pasmooij. Vervolgens is het de bedoeling deze informatie te delen onder de voorlopige noemer ‘CBG Academy’.

Daarnaast is in deze editie ook een uitgebreid interview te lezen en te zien met Prof. dr. Saskia de Wildt, kinderarts-intensivist en klinisch farmacoloog in het Radboudumc in Nijmegen en het Erasmus MC in Rotterdam:

“Het moet vanzelfsprekend zijn dat een ziek kind het geschikte medicijn krijgt”

“Ik hoop dat we over 20-30 jaar goede kinderdata hebben van alle geneesmiddelen. Dat daar geen discussie meer over is. En dat we dat krijgen op een kindvriendelijke manier, met zo min mogelijk belasting en risico’s. Ik hoop ook dat het Kinderformularium zich dan eigenlijk overbodig heeft gemaakt. Zodat we kinderen echt medicatie kunnen geven waarvan we weten dat het veilig en effectief is. Ook van de middelen die al op de markt zijn en die we al lang gebruiken. Dat het vanzelfsprekend wordt dat een ziek kind een geschikt middel krijgt, op maat. Dat is waar we naartoe moeten,” aldus Saskia De Wildt.