Opheffing schorsing handelsvergunningen Gastilox en Rilies

De schorsing van de 3 handelsvergunningen voor maagzuurbindende middelen Gastilox (algeldraat) en de handelsvergunning voor de pijnstiller Rilies (ketoprofen) is per 3 augustus 2018 opgeheven. Dit besluit heeft het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) genomen na onderzoek door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), waaruit blijkt dat het bedrijf Novum Pharma weer voldoet aan de wettelijke regels voor geneesmiddelenbewaking.

Het gaat hierbij om de handelsvergunningen voor: Gastilox (kauwtablet, RVG 09613), Gastilox Plus Dimeticon (kauwtablet, RVG 11273), Gastilox 90/60 mg/ml Forte (suspensie, RVG 09616) en Rilies (tablet 25 mg, RVG 14148). Deze medicijnen zijn zonder recept verkrijgbaar en mogen weer verkocht worden.
 
Het CBG schorste op 5 maart 2018 de 4 handelsvergunningen. Er waren geen aanwijzingen dat er met de veiligheid of werkzaamheid van deze medicijnen iets mis was. Ook waren er voldoende gelijkwaardige medicijnen beschikbaar.

Hoort bij