Uitnodiging: CBG Collegedag 2018

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) organiseert op woensdag 13 juni 2018 de CBG Collegedag. Het thema dit jaar is ‘Kansen voor innovatie’. Deze dag vindt plaats in MediaPlaza van de Jaarbeurs Utrecht.

Programma

Welke trends en ontwikkelingen zijn er op het gebied van geneesmiddeleninnovatie in Nederland? Daarbij kijken we natuurlijk naar de komst van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) naar Amsterdam. Wat zijn de inhoudelijke kansen die de komst van de EMA biedt? Wat betekent dit voor patiënten, medische professionals en onderzoekers?

Inspirerende en prominente sprekers uit het medisch-farmaceutische en bestuurlijke veld benaderen innovatie tijdens het plenaire ochtendprogramma vanuit hun eigen visie. Zo spreken onder andere Bas van den Dungen, directeur-generaal curatieve zorg bij VWS, Jan Schellens, internist-medisch oncoloog & klinisch farmacoloog bij het Antoni van Leeuwenhoek en Paul Vermeij, afdelingshoofd Discovery and Technology bij MSD Animal Health. We bespreken de trends binnen de zorg, de rol van de patiënt bij innovatie en CBG-voorzitter Ton de Boer nodigt u uit om uw vragen te stellen tijdens onze eigen College Tour. Dit alles onder leiding van dagvoorzitter Tom van ’t Hek.

Workshops

’s Middags kunt u deelnemen aan workshops en lezingen door experts over diverse onderwerpen: ontwikkelingen in wetenschap, praktijk, beleid en maatschappelijke trends.

De Collegedag is voor alle geïnteresseerden werkzaam binnen overheid, wetenschap, farmaceutische industrie en daarnaast zorgverleners, patiëntvertegenwoordigers en masterstudenten farmacie en geneeskunde.

Aanmelden

Op de website van de CBG Collegedag 2018 kunt u zich inschrijven tot en met 31 mei 2018. Op deze website staat ook het volledige programma. U kunt zich hier aanmelden voor de Collegedag en alvast een keuze maken voor het middagprogramma met workshops. 

Graag tot ziens op de CBG Collegedag 2018.