Vandaag 4e editie Regulatory Science Magazine gelanceerd

Vandaag verschijnt de 4e editie van het Regulatory Science Magazine van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Dit keer met een focus op gender en geneesmiddelenonderzoek.

In deze editie is een uitgebreider verslag te lezen van de CBG-Wetenschapsdag met het thema’Is drug treatment gender neutral? Gender during the drug life-cycle’. Dr. Christine Gispen concludeert dat vrouwen goed vertegenwoordigd zijn in klinisch geneesmiddelenonderzoek. Zowel CBG-voorzitter prof.dr. Ton de Boer als prof.dr. Adam Cohen van het Centre for Human Drug Research (CHDR)  reageren hierop in hun interviews.

CBG-voorzitter prof. dr. Ton de Boer stelt dat aandacht voor  Regulatory Science nodig is. “Onze primaire taak is het bewaken van dossiers en beoordelen van geneesmiddelen. Maar om dat goed te kunnen doen is het belangrijk om - naast onderzoek dat beoogt de benefit-risk beoordeling te verbeteren - ook het beoordelingssysteem te onderzoeken. Dan kun je kritisch zijn en dit met de buitenwereld delen.”

Online Magazine

Verder staan in dit online magazine recente hoogtepunten, interviews, pitches van promovendi en de laatste informatie over wetenschappelijke evenementen.