Orgalutran weer beschikbaar

Het IVF-medicijn Orgalutran (ganirelix) voor injectie is weer beschikbaar. Dit heeft het bedrijf Merck Sharp & Dohme aan het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) laten weten. Er was tijdelijk een tekort vanwege een productieprobleem. Het eerder afgegeven tijdelijk advies voor zorgverleners om de impact van het tekort te beperken vervalt daarmee.

Orgalutran

Het medicijn Orgalutran wordt gebruikt om een voortijdige piek van het luteïniserend hormoon (LH) te voorkomen tijdens gecontroleerde ovariële hyperstimulatie in het kader van een IVF of andere kunstmatige voortplantingstechniek.

Meldpunt geneesmiddelentekorten

Sinds januari 2017 is het Meldpunt Geneesmiddelentekorten en –defecten van CBG en IGJ actief. Bedrijven kunnen via één portaal melding maken van een verwacht tekort of een kwaliteitsdefect van een medicijn.