Schrijf u nu in voor de CBG Collegedag 2017: Dilemma's

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) organiseert op 7 juni 2017 de CBG Collegedag met het thema: Dilemma’s. De CBG Collegedag wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. U kunt zich nog inschrijven tot 31 mei 2017.

Wij nodigen u uit om te komen luisteren naar een keur aan sprekers uit het medische, farmaceutische en bestuurlijke veld die vanuit verschillende invalshoeken te maken hebben met dilemma’s. Zo spreken Damiaan Denys, psychiater en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, Yvonne van Rooy, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en directeur Mirjam Mol van het Pivotpark. Collegevoorzitter Bert Leufkens sluit het ochtendprogramma af, met zijn visie op reguleren. Ook kunt u meediscussiëren over de onderwerpen die aan de orde komen.

Middagprogramma

In het middagprogramma zijn er parallelsessies van 2 lezingen en 4 workshops.

Peter Borriello, directeur van de Britse VMD (Veterinary Medicines Directorate), lid van de European Heads of Medicines Agencies Management Group en voorzitter van de task-force antimicrobial resistance, spreekt over antimicrobiële resistentie (AMR). Dit onderwerp heeft de allerhoogste prioriteit in zowel de diergeneeskunde als in de humane gezondheidszorg. De diergeneeskunde en de humane geneeskunde hebben ieder hun eigen dilemma’s maar voor AMR geldt: ‘It is everyone's problem, and everyone’s business’.

Gezondheidswetenschapper Désirée Hairwassers houdt een lezing over de patiënt als partner, waarin zij ervaringen deelt over het ‘samen beslissen’ over een behandeling.

Deze Collegedag staat in het teken van het afscheid van Bert Leufkens als voorzitter van het College. In het laatste deel van het programma komen op de afscheidsreceptie de verschillende passies van Bert samen.

Inschrijven

Op de website van de CBG Collegedag 2017 kunt u zich inschrijven tot 31 mei 2017. Op deze website staat ook het volledige programma.

De uiterste inschrijfdatum is inmiddels verstreken. Mocht u zich nog willen inschrijven voor de Collegedag, neem dan contact met ons op via collegedag@cbg-meb.nl. Geef in uw mail uw voorkeur voor een lezing of workshop door, dan kijken we wat er mogelijk is.