Erepenning KNMP voor Bert Leufkens

Op 14 april 2017 ontving voorzitter van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) Prof. dr. Bert Leufkens een erepenning van de KNMP. De onderscheiding werd hem uitgereikt door KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent in het Academiegebouw te Utrecht tijdens de viering van het 175-jarig bestaan van de KNMP.

Bert Leufkens ontving de onderscheiding omdat hij een belangrijke rol heeft gespeeld voor de KNMP. Jarenlang was hij voorzitter van de Programmacommissie wetenschappelijke bijeenkomsten en als zodanig de dagvoorzitter van het wetenschappelijke programma van het voor- en najaarscongres van de KNMP. Voorzitter Klein Nulent roemde Bert Leufkens om de verbinding die hij legt tussen wetenschappelijke ontwikkelingen in de farmaceutische industrie en de praktijk voor apothekers.

Naast Bert Leufkens ontvingen Marga van Weelden en Fons Duchateau een erepenning van de KNMP. Marga van Weelden was de eerste vrouwelijke voorzitter van de KNMP van 2004 tot 2008. Fons Duchateau was voorzitter van de NVZA en  lid van het hoofdbestuur van de KNMP (2008-2014).

Prof. dr. Bert Leufkens ontvangt KNMP erepenning
Prof. dr. Bert Leufkens ontvangt KNMP erepenning

Zie ook