Thyrax Duotab binnenkort weer beschikbaar

Thyrax Duotab (levothyroxine) tabletten mogen weer op de Nederlandse markt komen. Het productieproces op de nieuwe locatie van de Thyrax tabletten is goedgekeurd. Dit heeft het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) donderdag 30 maart 2017 besloten. De partijen voldoen aan dezelfde kwaliteits- en stabiliteitseisen als de oude tabletten. Het bedrijf Aspen Pharma Trading heeft het CBG laten weten Thyrax Duotab (0,025 mg, 0,100 mg en 0,150 mg) binnen enkele weken te kunnen leveren.

De afgelopen periode heeft Aspen verbeteringen doorgevoerd in het productieproces op de nieuwe locatie om te voldoen aan de kwaliteitseisen.

Het CBG zal samen met Bijwerkingencentrum Lareb mogelijke bijwerkingen of andere gezondheidsklachten van de tabletten goed in de gaten houden.

Advies aan patiënten

Overweegt u over te stappen naar een ander medicijn met levothyroxine, zoals Thyrax Duotab? Overleg dan altijd met uw behandelend arts.