Actueel

Deze hoofdrubriek bevat 4 rubrieken:

College ter Beoordeling van Geneesmiddelen zoekt nieuwe voorzitter

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) zoekt een nieuwe voorzitter van het College. De huidige voorzitter, Bert Leufkens, neemt medio 2017 na tien jaar afscheid.

De vacature is deze week opengesteld via de Algemene Bestuursdienst (ABD).

Bert Leufkens trad als voorzitter aan in augustus 2007. Leufkens is van oorsprong apotheker en epidemioloog. Naast zijn werk voor het CBG bekleedt hij naast enkele nevenfuncties ook de positie van hoogleraar farmaco-epidemiologie aan de Universiteit Utrecht.  Met zijn aangekondigde vertrek maakt hij meer tijd voor zijn wetenschappelijk werk aan de universiteit.

De nieuw te benoemen voorzitter is een gepromoveerd arts, apotheker of farmacoloog met uitstekende leidinggevende en communicatieve vaardigheden die het College de komende jaren kan inspireren en leiden.

Zie ook